Verlatingsangst oplossen: het stappenplan

Het lijkt misschien een klein probleem waar niet zo kleinzerig over gedaan moet worden, maar verlatingsangst oplossen is allesbehalve gemakkelijk. Een partner hebben met deze angst is geen gemakkelijke taak. Het kan jullie dus ook heel veel helpen wanneer jullie een idee hebben van wat er aan gedaan kan worden. Door met deze tips aan de slag te gaan kan het leven voor jullie beide net iets lichter en gemakkelijk worden. Uiteindelijk komt dit natuurlijk vooral jullie relatie ten goede. Dit maakt het natuurlijk allemaal de moeite waard om te doen.

veratingsangst oplossen

Hulp zoeken of zelf verlatingsangst oplossen?

Laten we vooral duidelijk maken dat verlatingsangst oplossen niet iets is wat je even doet. Het is belangrijk om goede hulp te zoeken en deze ook aan te nemen. Dat kan op verschillende manieren. Begin met in ieder geval vast te laten stellen dat de angst om verlaten te worden daadwerkelijk voor jouw partner het probleem is en dat het niet toch om iets anders gaat. Dit is zeer belangrijk om gericht te kunnen werken.

Zelfhulp

Met zelfhulp is verlatingsangst oplossen mogelijk. Hiervoor zijn zeer succesvolle methoden ontwikkeld die al bij veel mensen geholpen hebben. De meest succesvolle methode is nog altijd beschreven in het ebook “Bindingsangst & Verlatingsangst”, wat je hier kunt vinden.

Verlatingsangst oplossen met een professional

Je kunt ook met hulp van een professional je verlatingsangst oplossen. Deze professional kan je problemen in kaart brengen en hier en daar sturing geven. Dit is vaak een langduriger proces dan zelfhulp, maar kan – afhankelijk van de professional en de klik die je met hem of haar hebt – goed werken.

Noem het wat het is

Je hebt te maken met een aandoening. Dus wanneer jullie verlatingsangst gaan oplossen in jullie relatie, houd dan ook voor ogen dat jullie aan een aandoening werken. Het is een geestelijke ziekte die dus ook als een ziekte behandeld moet worden. Dit klinkt misschien eng, maar dat is het juist niet. Bedenk je maar eens wat er allemaal op het gebied van medische wetenschap bereikt is. Hier kunnen jullie dus veel voordeel van hebben. Er zijn immers veel methodes die van pas kunnen komen die zo voorhanden zijn.

Verlatingsangst oplossen kost tijd!

Het is belangrijk om de tijd te nemen. Verlatingsangst oplossen is niet zomaar even gedaan. Het zal stapje voor stapje moeten gebeuren en zo nu en dan zal er ook een kleine terugval plaatsvinden. Het is belangrijk dat jullie hier allebei rekening mee houden en het geduld kunnen opbrengen om de problemen langzaam maar zeker op te lossen. Geef in ieder geval niet te snel op, want er kan echt iets aan gedaan worden zodat jullie allebei een betere relatie kunnen hebben. Dit is natuurlijk allemaal de moeite waard. Lees hier meer over verlatingsangst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *