Vluchtgedrag relatie herkennen

Er zijn veel verschillende vormen van uitingen van angst. Een voorbeeld daarvan is vluchtgedrag in een relatie. Deze vorm van angstuiting komt in een aantal verschillende vormen. Dit maakt het soms ook enigszins lastig om het te herkennen. Daarom kan het je heel veel helpen als je een aantal vormen leert kennen. Wanneer je er dan zelf mee geconfronteerd wordt, dan heb je een beter idee van wat er gebeurt. Zo kan je mogelijk beter aan je relatie werken en deze zelfs redden.

Impulsief handelen

De eerste manier om vluchtgedrag in een relatie te herkennen is het signaleren van impulsief gedrag. Worden de plannen ineens omgegooid, dan zegt dit vaak al iets. Zouden jullie samen iets gaan doen, maar wil je partner vaak een eigen weg gaan bijvoorbeeld. Nog duidelijker is het wanneer je partner zonder een echte opgaaf van reden van het ene op het andere moment de relatie verbreekt. Dit is misschien wel de bekendste manier van het uiten van vluchtgedrag. Veel mensen worden hier mee geconfronteerd.

Geen hulp bieden

Ook wanneer een partner vaak geen enkele hulp biedt en voor heel veel taken en dergelijke wegloopt, dan kan de oorzaak in een angst te vinden zijn. Vluchtgedrag in een relatie kan zich ook op deze manier uiten. Het komt er dan op neer dat de boel de boel gelaten wordt en dat je er min of meer alleen voor staat. Daarbij komt dan ook nog eens dat de partner de verantwoordelijkheden lijkt te willen ontlopen door hier niet voor open te staan. Ook dit is niets minder dan vluchten.

Uiting van angst

Uiteindelijk is vluchtgedrag in een relatie een uiting van angst. Dat betekent dus ook dat de oplossing van het vluchtgedrag te vinden is in het wegnemen van de angst. Veel praten is dan dus in ieder geval belangrijk. Daarbij moet de partner zich wel beseffen dat de confrontatie met de angsten best heftig kunnen zijn. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Tegelijkertijd is het wel de enige manier waarop de problemen opgelost kunnen worden. Houd dit dus ook altijd in het hoofd. Zo kan je toch een mooie relatie aangaan.

Doe er wat aan!

Nu je vluchtgedrag in een relatie kunt herkennen, wordt het tijd er wat aan te doen. Ontdek daarom nu deze unieke methode om bindingsangst op te lossen. Je verdient een gelukkiger liefdesleven. Doe er wat aan. Ontdek de methode hier >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *