Onmogelijke liefde loslaten

Het is misschien wel één van de moeilijkste dingen die iedereen eens in het leven moet doen, een onmogelijke liefde loslaten. Dit komt omdat we de liefde die we voelen natuurlijk helemaal niet willen laten wegvloeien. De liefde maakt ons immers zelf ook heel gelukkig. Tenminste, zo lijkt het. Toch zal een liefde niet kan zijn veel meer pijn veroorzaken dan goed doen. Om die reden is het dus belangrijk om te leren hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zo kan je sneller van de pijn verlost worden.

onmogelijke liefde loslaten

Begin bij jezelf

Een onmogelijke liefde overwinnen doe je door te beginnen bij jezelf. Het is namelijk de pijn die je zelf voelt die je moet verwerken. Dat verwerken doe je door alles goed op een rij te zetten. Hoe je dit het beste kunt doen, hangt af van het type persoon dat je bent. Ben je iemand die graag met anderen spreekt, dan kan je bijvoorbeeld erover praten met iemand die je vertrouwt. Ben je juist meer het type binnenvetter, dan kan schrijven ook een goede remedie blijken. Geef dit dus een kans.

Door de pijn heen

Wanneer je de gevoelens gaat verwerken zodat je een onmogelijke liefde loslaten kunt, dan zal de pijn in eerste instantie waarschijnlijk toe lijken te nemen. Dit komt omdat je je er niet meer tegen verzet. Geestelijke pijn is te vergelijken met fysieke pijn. Een blauwe plek kan je voelen, maar als je erop drukt, dan zal je zeker weten dat het pijn gaat doen. Die pijn zal je enige tijd met je mee moeten dragen totdat het voorbij is. Het lichaam kan geestelijk namelijk minstens zo goed herstellen als lichamelijk.

Accepteren

Het is ook belangrijk om te accepteren dat in een bepaalde vorm de onmogelijke liefde altijd zal blijven bestaan. Een onmogelijke liefde loslaten is namelijk niet hetzelfde als de liefde vergeten. Zeker niet als je hevig verliefd bent geweest. Dit zal je dan altijd bij je blijven dragen. Het is dus ook belangrijk dat je dit accepteert. Je zal merken dat dit makkelijker wordt naar mate je langer met het verwerkingsproces bezig bent.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *