Hoe lang duurt een rebound relatie meestal?

Hoe lang duurt een rebound relatie meestal? Het is een vraag die voor beide ex-partners van belang kan zijn. De ene ex-partner wil de andere mogelijk terug. Terwijl de andere misschien wel wil weten wanneer het leven gewoon weer opgepakt kan worden. Om die reden is er dus genoeg aanleiding om eens te bekijken wat nu precies de lengte van een rebound relatie is. Bedenk daarbij wel dat dit niet tot op de minuut wetenschappelijk te berekenen is. Het kan per mens enigszins verschillen. Het is wel een goede indicatie voor wat je te wachten staat.

hoe lang duurt een rebound relatie meestal

Rouw verwerken

Hoe lang duurt een rebound relatie meestal? In ieder geval is het belangrijk om hier de periode van rouw eens naast te leggen. Je kunt jezelf dus ook een andere vraag stellen. Hoe lang duurt de periode van rouw meestal. Hier zijn verschillende theorie├źn over. Een maand voor elk jaar samen is een bekende. Dit kan dus ook een goed houvast zijn voor veel mensen. Hoe lang waren jullie samen? Zo lang zal het ook ongeveer duren, maar dan in maanden, voor de rebounder weer de deur uit gewerkt zal worden.

Maximale duur

Wel is er een maximale duur aan te geven als de vraag hoelang een rebound relatie meestal duurt wordt gesteld. In de praktijk is namelijk gebleken dat een dergelijke relatie maximaal twee jaar stand kan houden. Dit is namelijk zelfs in de meest heftige gevallen de tijd die nodig is om te herstellen van een verbroken relatie en het verwerken van alle pijn die daarmee komt. Op dat moment komt ook het inzicht dat deze nieuwe relatie niet meer dan een pleister voor de wond is geweest.

De rebound partner

De vraag hoelang een rebound relatie meestal duurt is ook van belang voor de rebound partner. Heb je het idee dat jij degene bent die gebruikt wordt voor deze troostrelatie? Dan kan je dus ook aan zien komen wat er gaat gebeuren. Wil je hier niet mee te maken hebben? Dan kan je ervoor kiezen om zelf voor die tijd de relatie te verbreken. Het heeft vaak geen zin om te hopen op meer. Na enkele maanden, tot maximaal ongeveer twee jaar, is er een einde van de relatie te verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *