Ex heeft een rebound relatie: wat nu?

Wanneer jouw relatie is uitgegaan, dan brengt dat natuurlijk zeer veel pijn met zich mee. Zeker wanneer je jouw ex met een ander ziet. Gelukkig hoeft dit niet altijd het einde van de wereld te betekenen. “Ex heeft een rebound relatie” is niet voor niets één van de top zoekopdrachten in zoekmachines online. Hoe herken je zo’n situatie? Wat kan je eraan doen? Wat moet je in ieder geval niet doen? Het zijn vragen die een antwoord verdienen zodat jij meer rust krijgt in je leven.

ex heeft rebound relatie

Rebound relatie herkennen

Dat jouw ex een nieuwe relatie heeft, hoeft niet altijd heel veel te zeggen. Je ex heeft een rebound relatie, dus dat wil zoveel zeggen als een ex die de leegte probeert op te vullen. De partner die jouw ex nu heeft is dus geen blijvertje, het is gewoon een pleister op de wond. Je ex wil niet dealen met de pijn van de verbroken relatie dus heeft een alternatief gezocht. Het zijn vaak de snelle opvolgers die kenmerkend zijn voor een rebound relatie. Hoe sneller na het verbreken van jullie relatie een ander in het spel is, hoe groter de kans.

Wat moet je doen?

Nu je een iets beter beeld hebt van de relatie die jouw ex heeft, kan je hier ook beter op handelen. Het is duidelijk dat jouw ex moeite heeft met de pijn die veroorzaakt is. Eigenlijk is het dus heel simpel. Je ex heeft een rebound relatie? Dan is tijd en ruimte geven het enige juiste om te doen. Dit is zelfs de beste kans om een herstel van jullie band voor elkaar te krijgen. Juist door de ruimte en de tijd die je elkaar geeft zullen de goede kanten van de band die jullie hadden steeds sterker worden benadrukt. De rebound relatie kan hier niet tegenop. Wat ik bedoel met ruimte geven? Alle contact verbreken.

Wat moet je vooral niet doen?

Wanneer je een zoekopdracht als “ex heeft rebound relatie” invoert, dan zal je overladen worden met allerlei adviezen. Het vreemde is dat veel van deze adviezen nergens op gebaseerd zijn. Ga dus niet in op deze adviezen! Uiteindelijk is er namelijk maar één remedie tegen dit probleem en dat is simpelweg gewoon normaal doen. Het heeft immers geen zin om heel erg van je normale gedrag af te wijken als je wilt dat je ex ziet hoe leuk jij eigenlijk was. Wie zijn gezond verstand gebruikt ziet dit in.

Maximale slagingskans? Gebruik deze methode!

In mijn jaren als relatiecoach heb ik veel methoden gezien, maar als je ex een rebound relatie heeft en jij hem/haar terug wilt, werkt er maar 1 methode: die van gerenommeerd relatietherapeute Michelle van den Berghe.

Ontdek de methode hier >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *