Ex Terugwinnen: Begin Met Deze Stap!

Wil jij je ex terugwinnen? Dat is er 1 stap die je als eerste moet uitvoeren. Doe je dit niet, dan is de kans dat jouw ex ooit terugkomt behoorlijk klein. Deze eerste stap staat ook uitgebreid beschreven in mijn boek. Wat is de eerste stap als jij je ex wilt terugwinnen?

ex terugwinnen

Ex terugwinnen: maak een plan!

Je ex terugwinnen is niet iets dat je heel licht moet opvatten. Het grootste probleem dat ik zie bij mensen die proberen hun ex terug te krijgen, is dat ze naar hun gevoel handelen. Dit klinkt misschien heel gek, maar de meeste dingen die je moet doen om je ex terug te krijgen zullen juist heel tegennatuurlijk voelen. Doe je wat je denkt dat op dat moment goed voelt, dan zul je je ex niet terugwinnen!

Let op: deze fase is cruciaal! Wil je zeker weten dat je het goed doet? Relatietherapeute Michelle van den Berghe heeft hiervoor unieke methodes ontwikkeld. Ontdek ze hier >>

Ex terugwinnen: Stap 1

Hier komt hij dan, de eerste stap. Ik zal je vertellen: dit ga je niet leuk vinden om te lezen. De eerste stap is namelijk het contact verbreken. Ik weet wat je nu denkt: Als ik dat doe, drijf ik mijn ex alleen maar verder van me af! Het tegendeel is echter waar. Je ex zal juist dan pas gaan merken wat hij/zij mist en zal dan pas zien dat je niet bij elke scheet direct komt opdraven als een schoothondje. Daarom is dit de onvermijdelijke eerste stap in je ex terugwinnen.

Hoe verbreek je alle contact?

Het contact verbreken is vrij eenvoudig: gewoon geen enkel contact meer zoeken met je ex. Als je je ex wilt terugwinnen, is het namelijk van belang dat jullie allebei de ruimte krijgen om de break te verwerken en het verdriet een plekje te geven (lees ook mijn liefdesverdriet tips als je er veel moeite mee hebt). Dus geen e-mails, geen telefoonnummers, geen Facebook. Blokkeer je ex niet, maar scherm hem/haar wel zoveel mogelijk af zodat je ex zo min mogelijk (nieuwe) info van jou ziet en jij zo min mogelijk van hem/haar. Het beste is om zijn/haar contactgegevens uit je telefoon te halen, zodat je ook niet in een dronken bui per ongeluk een bericht stuurt. Als je dat namelijk doet, wordt je ex terugwinnen zo goed als onmogelijk.

Uitzonderingen

Volledig contact verbreken is niet voor iedereen mogelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je:

 • Samen (een) kind(eren) hebt
 • Elkaar ziet op werk
 • Bij dezelfde sport- of hobbyvereniging zit
 • In hetzelfde huis woont

Als 1 van de bovenstaande situaties op jou van toepassing is, lees je hieronder meer over hoe je dit aanpakt.

Jullie hebben samen een kind

Je ex terugwinnen is voor jou belangrijk, maar als je samen een kind hebt, hoort je kind op de eerste plek te komen. Een relatiebreuk verwerken is voor een kind vaak nog lastiger dan voor de ouders. Laat je kind niet de dupe worden van jullie break! Hoe ga je met je ex om? Jullie moeten elkaar af en toe zien. Gedraag je relaxed en koel tegenover je ex, maar niet arrogant! Doe vriendelijk tegen je ex, maar wees duidelijk. Houd het contact zo kort mogelijk en ga niet in op gesprekken over andere dingen dan noodzakelijk voor het welzijn van je kind. Dus zeg vriendelijk gedag, praat over dingen die van belang zijn voor je kind en laat het daarbij. Als je verder gaat in de gesprekken, wordt het heel moeilijk om nog je ex terug te winnen.

Jullie werken samen

In principe ga je hetzelfde te werk als wanneer je met je ex een kind zou hebben. Dat betekent dus, dat je contact strikt beperkt tot datgene wat met werk te maken heeft. Kom je je ex in de gangen tegen, groet hem/haar dan vriendelijk alsof het een elke andere collega is. Doe niet arrogant, maar gewoon netjes en beleefd. Je hoeft niet te doen alsof de break je niets doet, maar hoe jij je liefdesverdriet verwerkt is jouw zaak, niet die van je ex.

Jullie delen een hobby of sport

Je wilt je ex terugwinnen en daar hoort het volledig verbreken van contact bij. Je moet er echter niet hobby’s of sport voor laten schieten. Sterker nog: sporten wordt verderop in de stappen van je ex terugwinnen heel belangrijk! Daarover meer in mijn boek Het #1 Ex Terug Stappenplan. Kijk of je op andere dagen kunt sporten of bij een andere vereniging kunt gaan. Kan dit niet, dan geldt net als in bovenstaande gevallen: houd het contact minimaal. Wees vriendelijk en zeg elkaar gedag, maar ga niet in gesprek over andere dingen dan noodzakelijk. Hoe jij de relatiebreuk verwerkt, is jouw zaak en niet die van je ex.

Jullie wonen samen

Als dat laatste het geval is, is mijn eerste tip: verhuis zo snel mogelijk! Samen met je ex in een huis zitten is het ergste wat je kunt doen. Zeker als je graag je ex wilt terugwinnen.

Ex terugwinnen: de volgende stappen

Als het gaat om je ex terugwinnen, moet je grondig te werk gaan! Hiervoor kan ik een paar methoden aanraden die maximale kans op succes geven. Wil jij vandaag nog beginnen aan het terugkrijgen van jouw ex? Ontdek dan nu de methoden van Michelle van den Berghe >>

2 gedachten over “Ex Terugwinnen: Begin Met Deze Stap!

 • 1 maart 2017 om 12:03
  Permalink

  O man ik had het zo moeilijk hiermee! Afkicken was het echt. Ze zat de hele dag in mijn hoofd. Maar het hielp wel. Heb trouwens ook je andere tips opgevolgd en het heeft geholpen 😉 Groeten uit Ermelo!

  Beantwoorden
  • 1 maart 2017 om 17:13
   Permalink

   Hi Roy, goed om te lezen! Groet, Tim.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *