Na een break up weer bij elkaar

Na een break up weer bij elkaar komen? Dit kan zeker, en ik kan je erbij helpen. In dit artikel gaan we er dieper op in. Lees daarom hieronder meer en ontdek of jullie weer bij elkaar moeten komen en hoe je dit het beste aanpakt.

na break up weer bij elkaar

Tip: Maximale kans van slagen? Kom na een break up weer bij elkaar dankzij de methode van vooraanstaand relatietherapeute Michelle van den Berghe. Klik hier >>

Vooraf

Ik help je graag in deze moeilijke periode. Ook wil ik je graag helpen als je weer samen wilt komen met je ex. Je moet hiervoor echter wel goed alle stappen volgen. Lees het artikel daarom helemaal door voordat je ook maar iets doet! Alleen dan is de kans maximaal dat je na een break up weer bij elkaar komt.

Na een break up weer bij elkaar komen of niet?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is: wil je echt weer bij elkaar komen? Als de break up kort geleden is (minder dan 4 weken), is het heel begrijpelijk dat je hierop “ja” antwoordt. Je bent gewend geraakt om met je ex samen te zijn. Je kunt je niet voorstellen hoe een leven zonder je ex eruit ziet.

‘Afkicken’

Wil je echt weer samen komen of niet? Als je relatie uit gaat, is het voor een groot deel een kwestie van ‘afkicken’. Zie het als stoppen met roken: je moet afkicken van je eigen gewoontes. Ik zou je graag willen vertellen dat dit makkelijk is, maar dat is het helaas niet. Je moet hier even doorheen. Lees vooral mijn liefdesverdriet tips om te zien hoe je hier doorheen komt.

Wil je nog steeds bij elkaar komen?

Ben je door het hele proces van ‘afkicken’ heen? Heb je de 5 fases van een gebroken hart doorlopen? Als je dit hebt doorstaan, denk je een stuk helderder. Nu is de vraag wat je voelt. Wil je nog steeds bij elkaar komen? Zo ja, lees dan verder.

na break up weer bij elkaar

Na een break up weer bij elkaar komen: slagingskans

Kun je na een break up weer bij elkaar komen? Absoluut! Zeker met mijn hieronder genoemde stappenplan geef ik je een grote kans dat het lukt. Zelfs als er heftige relatieproblemen zijn of waren, zoals:

1 Van jullie is vreemdgegaan

Vreemdgaan kan het vertrouwen in een relatie helemaal verwoesten. Als je ex degene was die vreemd is gegaan, moet je goed nadenken of je echt weer bij elkaar wilt komen. Alleen als het vertrouwen helemaal terug is, heeft de relatie kans van slagen. Ben jij degene die ontrouw is geweest? Dan zul jij alles op alles moeten zetten om dit vertrouwen te herstellen. Het is een lange weg, maar het kan.

Je ex heeft al een ander

Kort na de break up wilde jij alweer bij elkaar komen, maar je ex heeft een ander. Ik kan me goed voorstellen dat de moed je dan in de schoenen zinkt. Onthoud dit: wat je ex met die nieuwe vlam heeft, is pril en waarschijnlijk meer een ‘rebound’ dan een echte relatie. Stiekem wil je ex liever bij jou zijn, en dient die nieuwe vlam om een leegte op te vullen. Volg de stappen hieronder en het komt goed!

Jullie hebben heftige ruzie (gehad)

Ruzies vormen geen obstakel als je dit stappenplan goed uitvoert. Een ruzie is een strijd in de hitte van het moment. Jullie hebben daarin veel dingen gezegd die misschien kwetsend zijn, maar die jullie lang niet allemaal menen. Met dit stappenplan hoef je je geen zorgen te maken. Dit kan nog makkelijk goed komen.

na break up weer bij elkaar

Uitzondering: gewelddadige relatie

Was 1 van jullie in de relatie gewelddadig naar de ander, of waren jullie allebei gewelddadig? Dan wil ik je alleen helpen na de break up weer bij elkaar te komen, als jullie allebei intensieve therapie hebben gevolgd. Zelfs dan moet je je afvragen of het zin heeft om het nog eens te proberen. Als 1 van jullie gewelddadig is of was en jullie hebben samen 1 of meer kinderen, dan raad ik je aan om helemaal niet meer bij elkaar te komen. Het risico op herhaling van het gewelddadige gedrag is te groot.

Hieronder lees je de stappen om na een break up weer bij elkaar te komen.

Na een break up weer bij elkaar komen: stappen

Je hebt de break up verwerkt en besloten dat jullie weer bij elkaar moeten komen. Met andere woorden: je wilt je ex terug. Dit is over het algemeen niet een kwestie van je ex opbellen en jullie zitten weer samen op de bank. Er is een reden dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dit is geen probleem. Het enige dat je wel moet weten, is dat je ex terugwinnen een proces is waarbij je onderstaande stappen nauwgezet moet volgen. Doe je dit niet, dan is er een grote kans dat jullie nooit meer bij elkaar komen.

Stap 1: contact verbreken

Eerder vergeleek ik een break up verwerken al met stoppen met roken. De meest effectieve manier om te stoppen met roken, is om helemaal niet meer te roken. De meest effectieve manier om een break up te verwerken, is helemaal geen contact meer te hebben met je ex. Dit heeft 2 redenen: ten eerste kun jij je de komende periode eerst focussen op jezelf. Ten tweede zorgt deze afstand ervoor dat je ex alleen maar hongeriger wordt naar jou. Om deze stappen te laten werken, moet je minimaal 4 weken en maximaal 90 dagen geen contact hebben met je ex.

Terwijl je stap 1 volgt (geen contact), voer je stap 2 t/m 5 uit.

na break up weer bij elkaar

Stap 2: je gebroken hart genezen

Wat ik je nu ga vertellen, klinkt heel hard: op dit moment ben je waarschijnlijk het minst aantrekkelijk wat je ooit geweest bent. Niet dat je lelijk bent, maar op dit moment ben je verdrietig, zit je niet lekker in je vel en heb je heel veel behoefte aan aandacht en liefde. Je ex valt o het tegenovergestelde: zelfverzekerd, positief en onafhankelijk. Het is daarom belangrijk om eerst te genezen van deze moeilijke tijd. Met andere woorden: je moet de relatiebreuk verwerken. Hierboven zag je al een link naar liefdesverdriet tips. Enkele die ik je zo kan geven:

 • Schrijf je emoties van je af, bijvoorbeeld in een brief aan je ex. Zorg er wel voor dat je ex deze nooit te lezen krijgt, zelfs niet als jullie na de break up weer bij elkaar komen!
 • Ga leuke dingen doen met vriend(inn)en, ook al denk je dat je daar geen zin in hebt. Bijvoorbeeld stappen, naar het strand (zonnen of uitwaaien), shoppen of naar een pretpark.
 • Vermijd comfort food, zoals chocolade en vet eten. Eet in plaats daarvan vers en gezond.
 • Leer jezelf een nieuwe hobby, bijvoorbeeld gitaarspelen, borduren, wat je maar kan bedenken. Er zijn allerlei sites waarop je leuke hobbycursussen kunt vinden. Beter is nog om een cursus te volgen samen met andere mensen, zodat je onder de mensen komt. Bijvoorbeeld een kookcursus! Zo leer je meteen hoe je lekkere, gezonde dingen maakt om zelf of met anderen van te genieten.
 • Kom in beweging! Lichaamsbeweging is op zoveel punten goed voor je. Meer hierover in stap 4.
 • Wat je ook doet, blijf niet binnen zitten en al helemaal niet op bed liggen!

Stap 3: maak een lijstje met voor- en nadelen

Geen enkele relatie is perfect, maar de ene relatie is beter voor je dan de andere. Zet eens op een rijtje wat er wel en niet goed was aan jullie relatie. Wat deed jij goed en fout? Wat deed je ex goed en fout? Wat was wel en niet goed aan jullie relatie?

Stap 4: werk aan jezelf

Nu je single bent, is dit de ideale tijd om aan jezelf te werken. Hiermee bedoel ik: het maximale uit jezelf halen. Geef je zelf bijvoorbeeld eens een make-over, met nieuwe kleding, een nieuw kapsel etc. Ook een goed idee: ga lekker sporten! Van sporten word je meer zelfverzekerd, ga je er beter uitzien en krijg je meer energie. Op alle vlakken winst dus. Let ook – zoals in stap 2 al aangegeven – op je voeding. Ga altijd voor vers en gezond. Uiteindelijk gaat het om een gezonde geest in een gezond lichaam.

na break up weer bij elkaar

Stap 5: meng je onder de mensen

Niets zo aantrekkelijk als iemand die sociaal goed ligt. Er zijn talloze plekken waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en met vriend(inn)en kunt afspreken. Deze nieuwe contacten geven je bovendien energie en meer zelfvertrouwen, wat uiteraard alleen nog maar beter voor je is.

Stap 6: neem weer langzaam contact op

Als je bovenstaande stappen op je gemak uitvoert, ben je zo 4 weken verder. Als dit zo is en jij er helemaal klaar voor bent, kun je langzaam het contact gaan opbouwen. Wees in dit contact luchtig, relaxed en casual. Leg er geen druk op en kom nooit behoeftig over. Dat zal er namelijk alleen maar voor zorgen dat je je ex wegduwt.

Stap 7: de eerste date na de break up

Na een break up weer bij elkaar komen begint met een eerste reüniedate. Dit is een korte, luchtige date waarin je casual en gezellig bij elkaar komt. Het doel is om je ex te laten zien hoeveel jij bent veranderd, hoe aantrekkelijk jij voor je ex bent en om je ex hongerig te maken naar meer. Na de date is de kans groot dat je ex al snel weer contact zoekt.

Stap 8: toe werken naar een reünie

Na die ene, korte date zijn jullie nog niet bij elkaar. Dit bouw je langzaam op. Je neemt je ex mee op allemaal dates die enigszins spannend zijn. Misschien is het na de eerste date al raak, misschien duurt het 3 of 4 dates. Uiteindelijk zal je ex weer samen met je willen zijn!

na break up weer bij elkaar

Stap 9: zet het nog eens op een rijtje

Heb je deze stappen goed uitgevoerd, dan zijn jullie van een break up weer bij elkaar gekomen. Nu is de vraag: wat vind je ervan? Jij hebt allemaal stappen doorlopen en aan jezelf gewerkt, maar is jouw ex ook genoeg veranderd om de relatie tot een succes te maken. Neem geen genoegen met minder dan het beste voor jezelf! Is je ex voldoende veranderd? Dan kunnen jullie er weer voor gaan!

Stap 10: blijf werken aan je relatie

Als jullie na de break up weer bij elkaar zijn, is het natuurlijk zaak om bij elkaar te blijven. Een relatie is een reis zonder bestemming. Samen reis je door het leven. Om deze reis voor jullie allebei zo mooi mogelijk te houden, blijf je werken aan je relatie. Enkele tips om je relatie leuk te houden:

 • Verras je geliefde af en toe met een cadeautje, bloemetje of een klein briefje met een lieve tekst. Je zult versteld staan hoe een paar lieve woordjes iemands dag kunnen verbeteren!
 • Breng regelmatig samen tijd door om te ontspannen en leuke dingen te doen.
 • Blijf communiceren! Praten is zo belangrijk. Durf te zeggen wat je dwarszit. Je kunt beter iets pijnlijks zeggen, dan het vermijden en daarmee nog meer pijn veroorzaken.

Klaar om je ex terug te winnen?

Niemand kan je beter helpen je ex terug te winnen dan Michelle van den Berghe. Als vooraanstaand relatietherapeute heeft zij een unieke methode ontwikkeld. De resultaten hiervan zijn verbluffend! Kijk zelf wat ze voor jou kan betekenen.

Ontdek haar unieke methode hier >>

15 gedachten over “Na een break up weer bij elkaar

  • 16 juni 2017 om 08:26
   Permalink

   Hi Adelisa, het kan echt! Het zal niet makkelijk zijn, maar ik kan je helpen. Ik stuur je een bericht. Samen gaan we ervoor zorgen dat jullie weer bij elkaar komen! Groet, Tim.

   Beantwoorden
  • 30 augustus 2020 om 13:39
   Permalink

   Mijn vriend en ik zijn sinds 1,5 week uit elkaar. Onze relatie was 1,5 jaar. We deden zoveel leuke dingen samen en waren echt onze beste versie van onszelf bij elkaar. We misgunde elkaar niks en lieten elkaar gewoon vrij in dingen met vrienden ondernemen etc los van elkaar. Toch hebben we sinds een half jaar wel vaak kleine onenigheden die een paar keer per maand terug kwamen. Ik de soms onzekere persoon in de relatie en hij de binnenvetter. Ik forceerde vaak om diepgaande gesprekken te voeren wat hij dan uiteindelijk ook wel fijn vond maar de onenigheden (die niet over 1 specifiek iets gingen) bleven terug komen en na het kansen te hebben gegeven uit de negatieve spiraal te komen, zijn we nu uit elkaar. Hij zit helaas zo erg bij deze negatieve momenten met zijn hoofd dat voor hem de hoop in de relatie weg is. Hij wil wel maar kan momenteel niet 100% geven waardoor hij tijd voor zichzelf nodig heeft en het dus met mij heeft uitgemaakt zodat ik niet aan het lijntje wordt gehouden. Aan de liefde ligt het niet en ik ga ons ontzettend missen zijn dingen die hij me heeft gezegd op de avond dat hij dit besloten heeft. Ik ben er kapot van en kan niet begrijpen dat je zoveel liefde van beide kanten kan laten stoppen. Ik begrijp wel dat ik hem nu echt tijd moet geven maar ik vind dit zo moeilijk want ik denk de hele dag aan ons… ik ben soms radeloos en weet niet wanneer ik weer een poging kan gaan wagen …

   Beantwoorden
   • 13 juli 2021 om 13:44
    Permalink

    Ik heb precies hetzelfde meegemaakt een week geleden heeft mijn vriendin het uitgemaakt om die reden. Wat moet ik doen??

    Beantwoorden
 • 20 augustus 2017 om 20:44
  Permalink

  Ik hoop zo dat t gaat werken! Ik zou hem zo graag weer in me armen sluiten.

  Beantwoorden
 • 12 oktober 2017 om 07:51
  Permalink

  Ik zit in een lastige situatie. Het is gedaan en mijn ex wilt maar niet geloven dat er een aantal dingen veranderd zijn. Nu (na nog een maand of zo tijd te geven en ondertussen nog eens een afspraak) heb ik besloten me vanaf eergisteren helemaal af te sluiten. Wel zou ik haar nog graag terug krijgen. Zou ik de situatie eens persoonlijk naar je kunnen mailen?
  Bedankt

  Beantwoorden
  • 16 oktober 2017 om 10:12
   Permalink

   Hi Situa,
   Dat klinkt inderdaad als een lastige situatie. Zoals ik het hier lees, is het nog geen verloren zaak. Je kunt me mailen via het contactformulier op deze pagina: https://www.timdunant.nl/over/ Dan ga ik er eens rustig naar kijken.
   Groet, Tim

   Beantwoorden
  • 13 juli 2021 om 13:49
   Permalink

   Mijn relatie van 10 maanden is nu een week uit. We hebben het een soort van samen besloten om het uit te maken.

   Mijn ex vriendin had voor mij een relatie van 4 jaar. En da die relatie is ze met mij een relatie begonnen. Alleen waarschijnlijk te snel ze heeft bijna heel haar jeugd in een relatie gezeten.

   Toen ze eenmaal in een relatie zat met mij wauw ze dat ook echt heel graag en dacht ze ook dat ze er klaar voor was. Maar paar maanden later begon ze met iets te zitten in haar hoofd. Ze zei dat ze niet vaan haarzelf hield dus ook niet van iemand anders kon doen en me liever een jaar later had ontmoet. Maar iedere keer kwamen we samen daar doorheen en hadden we het gewoon heel leuk samen. Ze vond me leuk, ze vond ons bij elkaar passen, ze houden van mij alles was er gewoon.
   Alleen dat probleem in haar hoofd kwam ze maar niet vanaf. Ze dacht dat ze mij niet gelukkig maakte omdat ze nu niet alles kan geven wat ze wilt in een relatie en voelde teveek verplichtingen waardoor ze haar probleem niet kon oplossen.

   Nu hebben we besloten om als vrienden verder te gaan voor nu en als we echt bij elkaar passen toch wel weer terug bij elkaar komen.

   Wat kan ik het beste doen om haar terug te krijgen? En is de kans groot dat ik haar terug krijg?

   Beantwoorden
   • 14 juli 2021 om 09:46
    Permalink

    Hi Anomiem,

    Hoe is het nu als jullie elkaar zien? Heb je het gevoel dat ze jou aan het lijntje/achter de hand houdt, je emotioneel bij zich blijft houden (als aan soort back up)? De praktijk leert dat afstand nemen vaak het beste is. Op die manier zal ze ontdekken wat ze mist, terwijl als je bij haar in de buurt blijft, ze je niet kan missen.

    Heb je al eens gekeken naar de methodes van mijn collega Michelle van den Berghe? Zij heeft al erg veel mensen geholpen die in de situatie zaten die jij beschrijft. Kijk hier eens: https://bit.ly/377Icfz

    Heel veel succes!

    Tim

    Beantwoorden
  • 20 juli 2022 om 17:20
   Permalink

   Hier zelfde verhaal. Al 22 jaar samen, met de nodige ups and downs, maar altijd zoveel liefde en respect naar elkaar. Gingen nu de kinderen groot (19&20) waren elk weekend er samen lekker op uit. Hadden altijd veel plezier samen en uit het niets wist hij het niet meer en wil hij rust, een plekje voor zichzelf en dan verder kijken .
   Hij kan geen duidelijke reden aangeven. Houd van me, maar niet op de goede manier. Hij sluit zich nu af van me en vlucht in zijn werk .we zijn nu 5 maanden uit elkaar en ik mis hem nog dagelijks…. Hij is nu zelfs 6 weken naar het buitenland zonder de kinderen, terwijl hij dat normaal nooit langer dan 5 dagen zou doen….

   Kan dit nog goedkomen ,

   Beantwoorden
 • 20 oktober 2019 om 17:14
  Permalink

  Mijn ex en ik zelf waren 9 maand samen. Alles ging super goed. Goede gesprekken, zelfde interesses, enz… Geen enkel probleem. Van de ene dag op de andere besloot hij er een einde aan te maken. Hij had enkele zaken voor zichzelf nog op te lossen en moest dit alleen doen. Hij wilde in zijn wereldje, in zijn coconnetje zitten, alleen thuis. Hij zei dat alles tussen ons fantastisch was, maar dat hij dit echt moest doen. Met tranen in zijn ogen.
  Tijdens zijn jeugd en huwelijk heeft hij enkele trauma’s opgelopen. (Geslagen door dronken vader, dominante echtgenote). Daardoor heeft hij en laag zelfbeeld.Zelfs goedbedoelde opmerkingen kwamen bij hem over als ‘kritiek’ en dan stond hij als het ware al klaar met zijn koffer om niet meer terug te keren. Waarom snapt hij niet dat hij fouten mag maken? Dat ik hem daarvoor niet zal laten gaan. Waarom mag ik hem niet helpen met zijn probleem? Hoe (en wanneer) laat ik hem weten dat ik achter hem sta, ook tijdens zijn moeilijke periode waarvoor hij het nodig vond het uit te maken en alleen te gaan zitten? Ik mag hem niet contacteren, amar dan kan ik hem niets duidelijk maken? Het is zo’n goeie vent, ik wil hem terug 🙁

  Beantwoorden
  • 21 oktober 2019 om 07:05
   Permalink

   Hi Sylvie, bedankt voor je moedige reactie. Wat ik lees in jouw verhaal is dat hij ruimte nodig heeft. Gun hem die ruimte om aan zichzelf te werken. Dat is nu het belangrijkst. Ik weet dat het moeilijk is, maar hem nu onder (meer) druk zetten door hem die ruimte niet te geven zal alleen maar averechts werken. Daarna kun je werken aan het herstel. Bekijk ook eens deze methode om weer bij elkaar te komen: https://tinyurl.com/y7byxnh8. Hopelijk komt het goed. Succes! Groet, Tim

   Beantwoorden
 • 4 januari 2020 om 14:15
  Permalink

  Hallo,
  Sinds 1 december ben ik weer single, mijn vriend en ik waren ruim 2 jaar en 2 maanden samen. We deden letterlijk alles samen, we waren elkaars geliefde en beste vriend. Toch maakte hij het uit: zijn gevoel was weg doordat ik hem te vaak te veel claimde. Ik heb me aan deze fouten toegegeven, ik geef toe dat ik hem veel claimde of vroeg met mij te zijn ipv met vrienden. Ik werd veel om kleinde dingen boos en kwam hier achteraf pas achter, dat het niet fijn is wat ik deed.
  De eerste twee weken bleef ik natuurlijk smeken om een laatste kans en leek ik hem hiermee juist alleen maar te ergeren. Hij blijft volhouden dat hij niet gelooft dat ik kan veranderen, dat het nog goed komt. In februari heeft hij het eerder om dezelfde reden uitgemaakt, we waren toen echter maar 1 nacht uit elkaar. Volgens hem ging het hierna 2 maanden goed en zou ik weer begonnen zijn met claimen en zeuren.
  Ik ben zelf bereid me te veranderen, hij was niet de enige die vond dat ik wel eens sfeerbepalend reageerde. Hij nam af en toe contact met me op over vreemde dingen, bv dat zijn oma stervende lag of dat ik nog overgebleven spullen kom brengen.
  Ik heb hem niet meer gezien, hij wil ook niet meer praten omdat hij geen vertrouwen meer in mijn veranderingen heeft. Vrienden proberen hem te adviseren met mij te praten, maar hij zegt zeker te weten dat het niet goed zal komen.
  Ik sluit mezelf niet op, juist nu ga ik veel op stap met familie en vriendinnen en postte dit veel op social media. Maar sinds een paar dagen heeft hij me daarop verwijdert, behalve op whatsapp.
  Toch weet ik niet meer wat ik moet doen, ik heb er geen vertrouwen in. Ik heb ook geen idee hoe ik hem kan laten ‘zien’ dat ik anders ben, als hij me niet wil zien noch wil spreken?

  Beantwoorden
 • 8 oktober 2020 om 18:00
  Permalink

  Ik zit echt in een hele erge situatie. Mijn ex en in zijn sinds februari 2020 uit elkaar. Hij heeft daarna 7 maanden lang zijn best gedaan om mij terug te krijgen maar ik heb het telkens afgehouden… Puur omdat ik bang ben voor reacties van anderen. Hij is heel erg eerlijk lief en zorgzaam. Nu na zeven maanden gaf hij het op met zijn best doen en ziet hij nu iemand anders. Toen hij het me vertelde dat hij er klaar mee was en iemand anders zag brak ik echt. Spijt komt altijd later :(( Kan ik hier nog iets aan doen om hem terug te winnen? Of kan ik het beste maar het contact verbreken?

  Beantwoorden
  • 23 oktober 2022 om 12:36
   Permalink

   Hoi wij Zijn al 2 jaar uit elkaar maar zijn altijd in contact geweest met elkaar en hebben 1kind samen mij ex wou mij altijd terug alleen nu kwam ik erachter dat ik nog steeds sterke gevoelens heb voor haar zij zegt dat ze de gevoelens heeft afgesloten ondertussen omdat wij altijd ruzie hadden we hebben wel nog steeds contact en wil ik haar graag terug zou dit nog mogelijk zijn. We zijn nog wel op vakantie geweest en hebben sex gehad.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *