Hoe ziet vluchtgedrag bij mannen eruit?

Vluchtgedrag bij mannen is in veel relaties een groot probleem gebleken. Het kan zelfs een serieuze reden zijn om de relatie te beƫindigen. Dat neemt echter niet weg dat er wel van alles aan te doen is. Het is dan alleen wel belangrijk om te weten hoe dit gedrag eruitziet. Aan de hand van de symptomen kan je een plan maken om het probleem aan te pakken. Zo kan je toch de mooie en fijne relatie krijgen waar je altijd al op gehoopt had. Dit zijn de zaken waar je op moet letten als het om vluchtgedrag gaat.

vluchtgedrag bij mannen

Letterlijk vluchten

Vluchtgedrag bij mannen komt zowel in letterlijke als figuurlijke zin voor. In letterlijke zin gaat het dan natuurlijk om het letterlijk weglopen voor situaties. Het lastige hierbij is dan ook dat het lang niet altijd alleen maar om situaties hoeft te gaan die door jou als partner als gevaarlijk worden ingeschat. Waar iemand om op de vlucht kan slaan kan per persoon flink verschillen. Letterlijk vluchten is bijvoorbeeld ook veel slapen. Door te slapen kan je immers de problemen buitensluiten. Dit is een manier die je ook heel veel zal tegenkomen.

Figuurlijk vluchten

Figuurlijk vluchtgedrag bij mannen gaat natuurlijk over het uit de weg gaan van problemen. Ze lopen misschien niet fysiek weg, maar bij elk probleem zijn ze niet te vinden om een oplossing aan te dragen. Dit is natuurlijk niet heel erg gemakkelijk voor de partner. Dit is ook de reden waarom veel relaties bijvoorbeeld niet tot volle wasdom komen. Je leert immers op deze manier nooit om op een goede en gezonde manier met problemen om te gaan. Het teruggrijpen op rituelen is een bekende vorm van figuurlijk vluchten.

Vechten en verzetten

Je hoort vaak spreken over vechten of vluchten. Toch zijn dit niet direct tegengestelde reacties. Sterker nog, als het over vluchtgedrag bij mannen gaat, dan kan vechten of verzetten een hele goede uiting van het vluchten zijn. Mannen die veel in vechtsituaties komen zijn vaak aan het vluchten voor de problemen en zien dit als de juiste manier om er onderuit te komen. Dit kan dus een goede indicatie zijn wat voor type man het betreft.

Vluchtgedrag bij mannen aanpakken

Vluchtgedrag bij mannen komt voort uit bindingsangst. Hoe pak je deze angst aan? Dankzij een nieuwe, unieke methode kun je nu zelf je bindingsangst te lijf gaan. Ontdek de unieke methode hier >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *