Liefdesverdriet

Liefdesverdriet is een serieuze zaak waar heel veel mensen jaarlijks mee te maken hebben. Als je dit verdriet ervaart, kun je hetzelfde doormaken als wanneer een dierbare overlijdt! De impact van liefdesverdriet is zelfs zo groot, dat de kans op een hartaanval door een gebroken hart groter wordt. Er is zelfs een officiële medische term voor! Het is dus zaak om op de juiste manier met je verdriet om te gaan en te zorgen dat je er weer bovenop komt.

liefdesverdriet

Tip: Sneller van je liefdesverdriet verlost zijn? Mijn gewaardeerd collega Michelle van den Berghe heeft verschillende boeken en trainingen die je helpen. Ontdek ze hier >>

Medische aandoening

Je las het al in de inleiding: er is een officiële medische term voor de gevolgen van een gebroken hart. De aandoening Broken Heart Syndrome is officieel vastgelegd en wordt beschreven als een acute medische aandoening. Bij deze tijdelijke aandoening verandert het hart als gevolg van stress.

Omgaan met liefdesverdriet

Als liefdesverdriet zo ernstig is, dat het ook lichamelijk te zien is, moet je er dus niet te licht mee omgaan. Het is bekend dat een gebroken hart 5 fases doorloopt: ontkenning, woede, erkenning, acceptatie en realisatie. Vooral tijdens de eerste 3 fasen moet je goed voor jezelf zorgen. Vaak is datgene wat het beste voor je is, niet datgene wat het beste voor je voelt. Maar geloof me: uiteindelijk zijn deze liefdesverdriet tips beter voor je.

Blijf niet hangen in zelfmedelijden

Mensen met liefdesverdriet vertellen het liefst iedereen hun verhaal in de hoop dat ze zich beter zullen voelen. Als je de eerste keer je verhaal vertelt, helpt dat misschien ook wel. Maar na de zestiende keer is dat effect wel weg. Blijf niet hangen in zelfmedelijden. Geef jezelf een schop onder je kont. Natuurlijk is het fijn om je zielig te voelen, maar daar schiet je niets mee op. Bovendien loop je de kans dat anderen je gaan ontlopen, omdat ze geen zin meer hebben in je verhaal (het is vreselijk, maar waar!). De wereld is een mooie plek. Leer er weer van te genieten.

Zorg goed voor jezelf

Patatje speciaal, frikandelletje erbij en het liefst alles in bed of op de bank opeten met de gordijnen dicht. Daarna een moorkop, glaasje bier of wijn erbij en vooruit, je neemt er nog eentje. Jezelf volproppen met zogenaamd troostvoedsel en hele dagen op de bank blijven hangen voor de tv klinkt misschien aantrekkelijk, maar dat is het niet. Als je liefdesverdriet hebt, is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Drink niet teveel alcohol en eet gezond. Het beste is om te koken of voor je te laten koken. Nodig er vriend(inn)en bij uit en je hebt meteen weer wat gezelligs te doen!

Ga eropuit

Voldoende sporten en bewegen is altijd een must, dus ook als je liefdesverdriet hebt. Sporten heeft vele functies: je voelt je beter, je ziet er beter uit, je ontmoet mensen en je komt buiten de deur. Dat laatste is altijd goed. Ga leuke dingen doen! Verzet je gedachten. Het klinkt nu misschien als een opgave, maar geloof me: jij gaat je vele malen beter voelen!

Spijt? Win je ex terug!

Als je spijt van de break up hebt, en je wilt je ex terug, kan ik je daarbij helpen. Denk er wel aan dat je ook naar de onderliggende problemen kijkt waardoor jullie uit elkaar zijn gegaan. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een van de twee bindingsangst heeft, of door vreemdgaan. Begin met deze essentiële ex terug tips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *