Ex terug: 10 tips om je ex direct terug te krijgen!

Je wilt je ex terug? Ik ken het. Ik heb ooit ook in jouw schoenen gestaan. Als jij, net als ik toen, geen andere conclusie kunt trekken dan dat je hem of haar terug wilt, lees dan dit artikel. Ik geef je de 10 essentiële tips waarmee jij je ex terug krijgt.

ex terug tips

Wil je meer details weten? Ontdek dan zeker de methoden van Michelle van den Berghe >>

Tip 1: Begin met afstand nemen

Het klinkt raar: je wilt je ex terug, maar je moet juist afstand nemen van hem of haar. Ik snap dat dit heel vreemd overkomt, maar toch is het van levensbelang als jij ooit nog in zijn of haar armen wilt liggen. Deze strikte regel van minimaal 1 maand geen contact voelt tegennatuurlijk, maar uiteindelijk zal dit je helpen!

Tip 2: verwerk de break up

Je ex wil geen hoopje ellende terug, dus het is belangrijk dat je eerst weer aansterkt en de oude wordt. Je zult hoogstwaarschijnlijk door de 5 fases van een gebroken hart gaan. Lees ook mijn liefdesverdriet tips voor meer informatie over hoe je de break up beter en sneller verwerkt.

Tip 3: zet alles op een rijtje

Wat ging er mis? Wat was er goed aan jullie relatie? Wat moet beter als jullie weer bij elkaar komen? Je wilt hem of haar niet alleen terug winnen, maar ook bij je houden, toch? Denk daarom goed na over wat er fout ging en wat er beter moet.

Tip 4: werk aan jezelf

Ik zeg niet dat er iets mis is met jou, maar het is niet zonder reden uitgegaan. Je hoeft geen ander persoon te worden, maar als je jezelf op wat punten bijschaaft, kun je wel dingen aan jezelf verbeteren. Gezonder leven en meer aan je zelfvertrouwen werken zijn bijvoorbeeld punten die je kunnen helpen.

Tip 5: ontmoet nieuwe mensen

Waarom zou je andere mensen moeten ontmoeten om je ex terug te winnen? Sommige tips lijken misschien tegennatuurlijk, maar ze werken echt. Het ontmoeten van nieuwe mensen heeft allerlei voordelen. Het is goed voor je zelfvertrouwen, het geeft je energie en het maakt je aantrekkelijker. Moet ik nog meer zeggen? Kom van die bank en meng je onder de mensen!

Tip 6: bouw het contact langzaam op

Als je alles hebt gedaan wat hierboven staat, kun je langzaam beginnen met je ex terug winnen. Dit doe je door je ex eens op te bellen. Dit gesprek houd je casual en luchtig. Meer tips om dit gesprek tot een succes te leiden, vind je in mijn boek.

Tip 7: maak je ex hongerig met een korte date

De eerste date nadat jullie lange tijd uit elkaar zijn geweest, hoeft niet heel spannend te zijn. Ook hier geldt: casual, luchtig en kort. Als je dit goed doet, wil je ex niets liever dan zo snel mogelijk weer terug bij je zijn! Maar let op: dit gebeurt nog niet.

Tip 8: wind je ex langzaam om je vinger

Met een serie leuke dates ga jij je ex terug om je vinger winden. Tips voor goede dates zijn uitstapjes die enige spanning met zich mee brengen. Na een serie van dit soort spannende dates word je onweerstaanbaar voor je ex!

Tip 9: bedenk of je dit echt wilt

Als je deze tips goed hebt opgevolgd, heb je je ex terug. Maar denk goed na of dit is wat je wilt! Jij bent inmiddels veranderd en een ‘betere versie van jezelf’ geworden, maar is je ex ook veranderd? Zijn jullie bereid er samen voor te gaan? Bedenk of dit het waard is om voor te gaan!

Tip 10: ga ervoor en blijf ervoor gaan!

Ga je ervoor? Top! Weet wel: een relatie is een reis zonder bestemming. Het gaat er dus om dat de reis zo goed mogelijk verloopt. Blijf hieraan werken en je zult samen sterker zijn dan ooit!

Meer weten? Ontdek de unieke methoden van relatietherapeute Michelle van den Berghe!

6 gedachten over “Ex terug: 10 tips om je ex direct terug te krijgen!

 • 8 juni 2017 om 13:12
  Permalink

  Thanks voor de tips Tim! Zonder jou had ik dit niet kunnen doen 🙂

  Beantwoorden
  • 8 juni 2017 om 17:20
   Permalink

   Hi Orlando, jij bedankt voor je reactie! Blij te lezen dat je de goede kant op gaat. Groet, Tim.

   Beantwoorden
 • 11 mei 2018 om 15:28
  Permalink

  nu is mijn vraag, mijn exvriend heeft al iemand anders na 1 keer afspreken met elkaar… is dit een grote kans op een ubounce relatie? want ze hadden wel tijdens onze relatie al liggen sturen enzo over dat maar nog niet afgesproken tot het gedaan was een week later…

  Beantwoorden
  • 12 mei 2018 om 08:59
   Permalink

   Hi Joyce, het zou goed kunnen dat dit inderdaad een rebound-relatie is. Het is moeilijk in te schatten op basis van deze informatie. Wat in ieder geval zeker is, is dat jullie een langere geschiedenis delen en dat dit in je voordeel kan werken. Wil je hem graag terug? Of wil je van je verdriet af en door met je leven? In beide gevallen kan ik je aanraden eens te kijken wat coach Michelle van den Berghe te bieden heeft. Je vindt meer via deze link: https://tinyurl.com/y7byxnh8

   Beantwoorden
 • 28 juni 2020 om 19:19
  Permalink

  Hallo

  12 jaar samen, in 2 jaar tijd 2 kids, veel stress en weinig communicatie dus het werd mij even teveel en in woede heb ik het uitgemaakt. Tot ongeloof van ex die dacht (zoals hij zei) dat we voor altijd samen bleven. Na enkele weken aangegeven dat ik spijt had van het uitmaken en inzag wat de problemen waren en ook de verbeter punten en aangegeven dat ik er graag aan wilde werken. En ex gaf alleen als reactue: te laat ik heb geen gevoel meee voor je. Na 12 jaar dus dat antwoord. Nu 5 maanden later nog steeds hetzelfde antwoord en verder wordt er niet over gepraat. We werken samen dus zien elkaar de gehele dag; elke dag. Enkele pogingen tot praten gaven bij hem alleen woede of hij negeerde mij.

  Wat kan ik nu doen om hem aan te geven dat ik echt van hem houd? Hij heeft tegen een vriend gezegd: als ze het uitmaakt houdt ze niet van me dus dan xal dat vast zo blijven.

  Groetjes

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *