Liefdesverdriet: 10 Tips om je nu beter te voelen

Liefdesverdriet is een van de ergste dingen die je kunt voelen. Het voelt alsof je hart uit je borstkas gerukt wordt. Het verdriet dat je voelt, is te vergelijken met wat je voelt als iemand doodgaat. Het is dus niet zo gek dat jij van je liefdesverdriet af wilt. Lees daarom mijn 10 unieke tips om je liefdesverdriet direct te verminderen.

liefdesverdriet tips

Snel van je liefdesverdriet af? Check de succesformule van Marco Honkoop >>

1. Bel een vriend of vriendin

Dit kun je altijd doen. Contact maken met mensen die om je geven is het beste wat je kunt doen. Bel of ga langs, dat is altijd beter dan chatten of appen. Praat over leuke dingen, niet de hele tijd over je ex. Ga samen wat leuks doen! De wereld heeft zoveel mooie kanten. Bekijk de wereld van de mooie kant.

2. Denk aan alles wat je kunt doen nu je single bent

Als je liefdesverdriet hebt, is het misschien moeilijk voor te stellen dat single zijn leuk is. Maar dat is het wel! Er is vast wel iets wat jij niet mocht of niet durfde te doen toen het nog aan was. Liet je gewoon vieze scheten op de bank? Kon je gewoon in je zondagse kloffie op de bank hangen de hele dag? Mocht je met dat ene lekkere ding praten? Ik kan niet in jullie relatie kijken, maar je past je altijd aan. Dat hoeft nu niet meer! Hoera voor happy singles!

3. Denk aan dingen waar je je aan ergerde bij je ex en hoe je die nu niet meer hebt

Ook hier zijn weer zoveel dingen te bedenken. Zeker als jullie al wat langer relatieproblemen hadden. Misschien had hij (of zij) altijd commentaar op dingen die je deed. Of had je ex een heel irritante lach. Ik wed dat je minimaal 1 ding kunt bedenken dat je ex deed, dat jij niet gaat missen. Zo zie je maar: er zitten heus wel voordelen aan je break up.

liefdesverdriet oplossen

4. Ga naar buiten en geniet van de frisse lucht

De buitenlucht kan zoveel goeds doen voor je. Ik snap als je jezelf moeilijk van de bank krijgt, maar doe het toch. Ga op de fiets, de scooter of de motor, of gewoon met de benenwagen eropuit. Nog leuker is het om met iemand te gaan of een nieuwe plek te ontdekken.

5. Visualiseer het hoofd van je ex als een boksbal

Ideaal voor de slechtere break up. Doe je ogen dicht en zie het hoofd van je ex als een boksbal op een veer (zoals op de foto hieronder). Beeld je nu in dat je die boksbal er helemaal van langs geeft. Wil je het nog beter aanpakken? Neem een kussen (of een boksbal of –zak) en plak daarop een foto met het hoofd van je ex. Rammen maar!

liefdesverdriet tips boksbal

6. Ga lekker stappen!

Je moet je liefdesverdriet niet wegdrinken, maar ’s avonds de bloemetjes buiten zetten kan geen kwaad. Trek je mooiste kleren aan en ga met een of meerdere vriend(inn)en op stap. Je komt zoveel mensen tegen op stap, dat je zult zien dat er nog veel meer is in de wereld.

7. Bedenk hoeveel mannen/vrouwen er nog op de wereld rondlopen en hoeveel daarvan bij jou passen

Halverwege vorig jaar telde de wereld bijna 7,5 miljard mensen, waarvan ongeveer de helft vrouw en de andere helft man. Inmiddels is dat aantal nog een stuk verder gestegen. Ruim 16% van die mensen is tussen de 15 en 24 jaar, meer dan 40% is tussen de 25 en 54 jaar en nog eens dik 17% is 54 jaar of ouder. Met andere woorden: op welke leeftijd je ook valt, er zijn zeker 600.000.000 mensen die in dat straatje passen. Denk je dan echt dat je ex de enige voor je is?

8. Bedenk stomme woorden die je kunt maken met zijn/haar naam

Deze is misschien een beetje kinderachtig, maar slechte humor kan helpen bij liefdesverdriet. Ze zeggen niet voor niets dat lachen gezond is. En niets is beter dan lachen ten koste van degene die net je hart gebroken heeft. Dus kom maar op met die namen! Emma Getverdemma, Joep Poep, Bas Plas, Lies Pies… Als je lang genoeg nadenkt, kun je vast wel originelere (en grappigere) namen bedenken.

9. Maak een roadtrip met een vriend(in)

In punt 4 kwam dit al een beetje voorbij. Pak de auto, motor of brommer en ga samen met een vriend(in) de wijde wereld in. Kijk gewoon waar je uitkomt. Als je het echt spannend wilt maken, boek je een leuk hotelletje en blijf je meerdere dagen weg. Je bent single, dus geniet daarvan!

liefdesverdriet tips

10. Kijk of je het nog goed kunt maken met je ex

We kunnen er luchtig over doen, maar misschien helpen de 9 tips hierboven wel helemaal niet. Als je liefdesverdriet echt niet te stoppen is, is het waarschijnlijk om een goede reden. Je ex en jij pasten erg goed bij elkaar. Wil jij je ex terug? Het is nog niet te laat! Ontdek de unieke Ex Terug Methode van Michelle van den Berghe. Zij helpt jou jou met precies de juiste tips om je ex terug te krijgen.

Voeg jouw tip toe!

Heb jij nog een tip tegen liefdesverdriet? Laat het weten in de reacties!

2 gedachten over “Liefdesverdriet: 10 Tips om je nu beter te voelen

 • 25 april 2017 om 09:55
  Permalink

  Thanks Tim! Mijn relatie ging na 4,5 jaar uit en ik was er helemaal kapot van. Sliep niet, at weinig en voelde me helemaal slap als een vaatdoek. Na een week of 2 zei mijn vriendin Nicole dat ik moest kappen en de draad weer moest oppakken. Op zoek naar tips kwam ik op jouw site. Ik moest mezelf er wel even toe zetten, maar binnen 2 maanden was ik over hem heen en nu gaat alles weer top. Echt onwijs bedankt! X Maartje

  Beantwoorden
  • 25 april 2017 om 13:44
   Permalink

   Hi Maartje, wat goed! Zo hoor ik het graag. Jij bedankt voor je reactie! Groet, Tim.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *