De break up: hoe lang ben je er kapot van?

Je leest op TimDunant.nl alles over liefde en relaties en wat er gebeurt als een relatie uitgaat. Je weet wat je kunt verwachten, maar niet hoe lang dit duurt. In Amerika hebben ze een onderzoek aan gewijd. Dit is hoe lang het duurt voordat je van een break up hersteld bent.

hersteltijd van break up

Op mijn website kun je lezen dat een relatiebreuk verwerken voor iedereen anders is. De regel is om per jaar dat je samen was 1 maand verdriet te rekenen als gemiddelde. Dus was je 3 jaar bij elkaar, dan duurt de verwerking 3 maanden. Volgens Amerikaanse onderzoekers is dit echter niet waar. We (of in ieder geval de Amerikaanse mensen die aan dit onderzoek hebben meegedaan) schijnen gemiddeld 1,5 jaar nodig te hebben in hun leven om over relaties heen te komen. Dat is verdeeld over 3 break ups. Dat betekent, dat we 6 maanden per break up nodig hebben om weer erbovenop te komen.

yelp eat24 infographic

Social media

Je ex stalken op social media (Facebook, Twitter etc.) is uiteraard niet aan te raden. Beter verbreken jullie zo snel mogelijk het contact. Het lijkt misschien moeilijker dan het is, maar 50 procent van de mensen met liefdesverdriet stopt direct met de social media van zijn of haar ex checken. Slechts een klein deel is hardleers: na maar liefst 5 maanden(!) kijkt nog 10 procent geregeld op de social media van zijn of haar ex.

Verwerken

Het eerste verwerken van de break up begint een week of 6 nadat het uit is gegaan. Na¬†ongeveer 1 maand en 12 dagen zijn de tranen van de relatiebreuk gedroogd. Hoe lang doen we er meestal over om foto’s uit fotolijstjes te verwijderen? Langer dan het stoppen met huilen. Volgens het onderzoek gemiddeld 7,5 week. Het noemen van onze ex in gesprekken duurt nog iets langer, namelijk 2 maanden.

Opnieuw daten

Hoe kom je over je ex heen? 25 Procent van de ondervraagde Amerikanen gebruikt met andere mensen daten als oplossing. Toch blijkt dit vaak voornamelijk ‘rebound dating’ te zijn, want echt klaar voor het daten zijn de meesten pas veel later. Voordat een Amerikaan er weer klaar voor is om te daten, duurt gemiddeld 3 maanden en 11 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *