Hoe lang duurt liefdesverdriet?

Er zijn allerlei theorieën te vinden die antwoord geven op de vraag: hoe lang duurt liefdesverdriet? Toch blijkt maar al te vaak dat al deze theorieën nauwelijks waarde hebben als je zelf met het verdriet te maken krijgt. Daarom zou het goed zijn als je voor eens en voor altijd kon weten wat nu de precieze duur van liefdesverdriet eigenlijk is. Daar is namelijk toch wel een precies antwoord op te geven. Er zijn een aantal factoren die altijd meegewogen kunnen worden. Dat levert dan het volgende antwoord op.

hoe lang duurt liefdesverdriet

Enkele maanden

Het is wel belangrijk dat de vraag hoe lang liefdesverdriet duurt niet exact te beantwoorden is. Er is een gemiddelde te geven dat past bij ongeveer alle mensen. Dit komt omdat dit meerdere malen uit onderzoek is gebleken. Het gaat dan om een periode van ongeveer drie maanden, of nog preciezer, elf weken. Het bleek namelijk keer op keer dat na drie maanden of elf weken het overgrote deel van de mensen zich weer op de toekomst kon richten. Dit is een goede indicatie dat de mate van liefdesverdriet aan het afnemen is bij een persoon.

Verschillend

De vraag hoe lang duurt liefdesverdriet kan per mens een verschillend antwoord hebben. Het kan immers enkele dagen tot wel enkele weken verschillen voor iemand naar de volgende fase in zijn of haar leven kan overgaan. Dit neemt echter niet weg dat drie maanden een goede richtlijn is. Wanneer je immers last hebt van liefdesverdriet, dan wil je niets anders dan dat de pijn afneemt. Als je weet wat je kunt verwachten, dan kan het je mogelijk iets beter lukken om het vol te houden en er doorheen te komen als mens.

Dumpen of gedumpt worden

Wel is er een verschil aan te merken tussen dumpen of gedumpt worden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de vraag hoe lang duurt liefdesverdriet immers niet alleen maar van toepassing op mensen die gedumpt zijn. Ook wanneer je zelf degene bent die een relatie beëindigt, dan kan je hier last van hebben. Het is dan vaak wel zo dat je er iets beter mee om kunt gaan. Daardoor kan het dus iets sneller zo zijn dat je weer terug in het zadel komt.

Liefdesverdriet? Doe er direct wat aan met deze unieke methode >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *