Wat is een affaire?

Er zijn vele manieren waarop iemand anders dan jijzelf een rol in het leven van je partner kan spelen. Daarom stellen veel mensen de vraag: wat is een affaire? Waar moet je je wel zorgen over maken en wanneer hoeft dat niet? Uiteindelijk gaat het er voor een belangrijk deel om waar jij de grens trekt. Hoe beter je dit voor jezelf kunt bepalen, hoe gemakkelijker het wordt om een affaire te herkennen. Om iets meer duidelijkheid in de situaties te scheppen, is het handig om een aantal zaken te bekijken. Zo kan je zien hoe jouw relatie ervoor staat.

wat is een affaire

 

Binding

Wat is een affaire? Een antwoord op die vraag hangt van jouw eigen insteek af. Het is in ieder geval zo dat er altijd een bepaalde mate van binding tussen jouw partner en de andere persoon moet bestaan. Voor veel mensen is het bijvoorbeeld alleen een affaire wanneer er seks in het spel is. Voor anderen is het echter zo dat het al veel eerder het geval is. Wanneer de derde persoon een deel van jouw plek inneemt, waardoor jouw relatie minder waard lijkt te worden, dan kan dat al als een affaire worden gezien door veel mensen.

Verschillende niveaus

Vraag je je af: wat is een affaire? Zoals je inmiddels weet zijn er dus verschillende niveaus. Het kan om vreemdgaan gaan. Het kan ook een scharrel zijn, waarmee niet heel veel gebeurt. Ook kan het gaan om emotionele ontrouw. Als je partner iemand anders uitkiest om dingen mee te delen die hij of zij eigenlijk met jou zou moeten delen, dan kan je dit al als een affaire zien. Het is vooral belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat nu eigenlijk voor jou te ver gaat en wat dan juist niet. Zo kan je een antwoord vinden op de vraag.

Ongelukkig voelen

Er is een goede manier waarop je kunt toetsen hoe de zaken ervoor staan. Zoals je gezien hebt is op de vraag wat is een affaire een verschillend antwoord te geven. Daarom is het belangrijk om te bekijken of de partner nog wel gelukkig voelen. Affaires ontstaan namelijk wanneer iemand zich ongelukkig voelt. Op welke manier dan ook. Wanneer je dus bespeurt dat iemand zich niet meer helemaal op zijn plaats voelt. Dan kan dit het begin zijn van een affaire. Dit geeft je echter ook de mogelijkheid om er nog tijdig iets aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *