Wanneer wordt een rebound relatie een succes?

Kan een rebound relatie ook een succes zijn? Het is een vraag die velen hebben. Het is immers zo dat deze relaties, die snel worden aangegaan na een verbroken relatie, meestal slechts beperkt houdbaar zijn. Dat betekent dus dat er vaak niet één maar twee personen gekwetst gaan worden. Voor veel mensen is het dus de vraag of er ook een succesvolle relatie uit kan voortkomen. Het is daarom goed om de volgende zaken te weten. Die kunnen ervoor zorgen dat er misschien toch iets uit de rebound relatie te halen valt voor de betrokkenen.

rebound relatie succes

Na de relatie

Wanneer is een rebound relatie een succes voor degene die net uit een relatie komt? Eigenlijk is het heel simpel. De rebound relatie wordt aangegaan om de pijn van de verbroken relatie te verzachten. Wanneer dit dus daadwerkelijk het geval is, dan is het al snel te zien als een succes. Je weet dan immers zeker dat de relatie zijn doel heeft bereikt. Je maakt een zachte landing na de harde klap van het verbreken van je relatie en na een tijdje merk je dat je er weer klaar voor bent. Je verbreekt dan je rebound relatie en gaat er weer helemaal voor.

Aan de andere kant

Er zit natuurlijk ook een andere kant aan. Wanneer is een rebound relatie een succes voor degene met wie de relatie wordt aangegaan? Ook is dit heel simpel te beantwoorden. Als het goed is ga jij deze relatie niet slechts voor een korte tijd aan. Jij staat erin voor de lange termijn. Dat betekent dus ook dat je van een succes kunt spreken wanneer je erin slaagt om de rebound om te vormen in een echte relatie die lange houdbaarheid heeft. Dit is vaak het enige criterium waarop je bepaalt of je geslaagd bent in je opzet of niet.

Lastig

Het is moeilijk om te bepalen of een rebound relatie een succes is, of kan worden. Hier gaat namelijk wel enige tijd overheen. Wanneer je merkt dat de pijn van de eerdere verbroken relatie vermindert en je wilt nog altijd bij de partner waar je nu mee bent blijven, dan is het zo dat de relatie een succes te noemen is. Dit komt echter niet in heel veel gevallen voor. Iedereen die dit type relatie aangaat zal dus ook voorbereid moeten zijn op het feit dat een rebound relatie geen succes zou kunnen worden. Dit maakt het probleem van het verbreken wat minder groot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.