Emotionele ontrouw: alles wat je nog niet weet

Emotionele ontrouw is misschien wel een probleem dat een beetje ondergeschoven blijft als het gaat om zaken die een relatie kunnen schaden. Natuurlijk weet iedereen van het bestaan ervan af, maar hoe het precies zit blijft vaak in het midden. Toch kan emotionele ontrouw best wel enige schade aanrichten. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat dit is. Daarnaast is het goed om in ieder geval enkele handvatten te hebben die je kunt gebruiken om een begin te maken met het oplossen van het probleem. Dit kan veel onnodig leed voorkomen of tijdig oplossen.

emotionele ontrouw

Delen met anderen

Emotionele ontrouw is niets anders dan geestelijk vreemdgaan. Anders uitgelegd betekent dit dat je op emotioneel niveau iemand anders hebt dan je eigen partner waarmee je alles deelt. Daarmee wordt dan ook echt alles bedoeld, dus ook zaken zoals fantasie├źn en de diepste geheimen die je hebt. Hoewel dit voor sommigen misschien niet direct als iets klinkt waar je je schuldig over moet voelen, is dit vaak ernstiger dan het lijkt. Zeker wanneer je deze zaken wel met iemand anders deelt, maar dit niet met je eigen partner doet. Dit is immers niet direct een goede zaak voor je relatie te noemen.

Emotionele ontrouw herkennen

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je emotionele ontrouw leert herkennen. Daarom is het goed om de signalen hiervan te kunnen herkennen. Wanneer je deze signalen opvangt, dan weet je dat het in ieder geval de moeite waard is om te onderzoeken of er sprake is van emotionele ontrouw. Wanneer jij de partner in de relatie bent, dan kan je de situatie vooral herkennen wanneer je merkt dat jouw wederhelft steeds minder spraakzaam is. Dingen die je in het verleden altijd samen deelde komen nu eigenlijk nooit meer ter sprake. Stel je dit vast, dan wordt het tijd om erop te gaan letten.

Emotionele ontrouw bij jezelf

Het is ook goed mogelijk om jezelf op emotionele ontrouw te betrappen. Dit gebeurt wanneer je ontdekt dat je eigenlijk de behoefte niet meer voelt om met je partner te communiceren buiten praktische mededelingen. Wanneer je echter wel het gevoel hebt dat je je diepere gevoelens met anderen wilt delen, dan kan je voor jezelf vaststellen dat je bezig bent om emotionele ontrouw te plegen. Dit betekent dat je ook naar jezelf en jouw eigen leven moet gaan kijken. Je zal immers snel duidelijkheid aan jezelf, je partner en de derde persoon moeten geven.

Lees meer over vreemdgaan en ontrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *