Niet verliefd of bindingsangst?

Wanneer de relatie zich niet zo ontwikkeld als je had gehoopt is het altijd weer de vraag: niet verliefd of bindingsangst? Dit kan dan ook lastig zijn om te ontdekken. Hoewel het vaak beter is om geconfronteerd te worden met het feit dat iemand simpelweg niet verliefd is, hopen veel mensen vaak dat het juist om bindingsangst gaat. Om het enigszins gemakkelijker te maken om hiermee om te gaan is het vooral belangrijk om te leren van anderen die hiermee geconfronteerd zijn in het verleden. Zo heb je in ieder geval een idee wat je kunt doen met dit probleem.

niet verliefd of bindingsangst

Niet verliefd of bindingsangst? Leer het herkennen!

Niet verliefd zijn en bindingsangst hebben veel overeenkomsten. Dit maakt het ook lastig om de twee van elkaar te onderscheiden. Het liefst wil je natuurlijk gewoon dat iemand tegen je zegt dat hij of zij met bindingsangst kampt. Dit zou het voor alle partijen een stuk eenvoudiger maken. Toch is in ieder geval gemakkelijk te herkennen of iemand in ieder geval een bepaald gevoel voor jou ontwikkeld heeft. Dit doe je door zo nu en dan even wat ruimte tussen jullie te laten. Dit is overigens in het begin van elke ontluikende relatie aan te raden voor beide partijen.

Toenadering zoeken

Het verschil tussen niet verliefd en bindingsangst zit hem in de mate van toenadering die vervolgens gezocht wordt. Wie niet verliefd is zal veel minder snel de moeite nemen om contact op te nemen wanneer je wat afstand neemt. Dit klinkt hard, maar dit is wel een goede graadmeter. Wanneer alle energie van één persoon af komt, dan is de andere persoon simpelweg niet zo sterk geïnteresseerd. Komt er echter wel energie van de andere persoon af, maar lukt het toch niet om een stabiele relatie te laten ontbranden, dan kan er over andere oorzaken van het probleem worden nagedacht.

Lang traject

Wanneer je hebt ontdekt of het om een gevalletje niet verliefd of bindingsangst gaat, dan wordt het gemakkelijker om te bepalen hoe je nu verder moet. Dat betekent niet dat het gemakkelijker wordt om er overheen te komen. Dit is zeker niet het geval wanneer het bindingsangst betreft. De oorzaken hiervoor liggen vaak flink dieper. Dat betekent dus ook dat er een lange weg te gaan is om hier voorbij te komen. Het kan echter natuurlijk wel de moeite waard zijn om hieraan te beginnen. Wel is het dan belangrijk dat beide partijen hieraan willen werken. Anders zal het niet succesvol aflopen en eindigen in liefdesverdriet.

Niet niet verliefd, maar bindingsangst?

Als blijkt dat je wel verliefd bent, maar bindingsangst hebt, is dat misschien even schrikken. Gelukkig kun je er wat aan doen. Er is een nieuwe en unieke methode die al veel stellen geholpen heeft. Deze methode heeft internationaal veel succes geoogst en is nu beschikbaar voor Nederland. Ontdek nu deze unieke methode >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *