Wat is bindingsangst?

Je hoort er vaak over, maar wat is bindingsangst eigenlijk? Is dit echt een mannenkwaal zoals veel mensen zeggen, of kunnen vrouwen hier ook mee geconfronteerd worden? Kan je er ook iets aan doen? Kan je omgeving daarbij helpen? Omdat bindingsangst een serieus probleem is waar veel mensen mee te maken krijgen is het logisch dat dit soort vragen gesteld worden. Door de juiste dingen te doen kan je heel veel bereiken. Het is zelfs heel goed mogelijk om over de bindingsangst een te raken. Daar zijn wel een aantal belangrijke stappen voor nodig die je samen moet zetten.

wat is bindingsangst

Duidelijkheid

Eerst is het belangrijk om een antwoord op de vraag wat is bindingsangst? te formuleren. Uiteindelijk is het zo simpel als het woord zegt. Het is letterlijk de angst om je te binden. Het is daarom vooral ook interessant om juist te bekijken wat er achter bindingsangst schuilgaat. Door te onderzoeken hoe het komt dat iemand met bindingsangst kampt is het gemakkelijker om gericht aan een herstel te werken. Het is namelijk zoals bij zoveel angsten heel goed mogelijk om hier overheen te komen. Zeker ook omdat een aantal potentiƫle oorzaken inmiddels goed bekend zijn. Dit helpt bij het herstel.

Eerder opgelopen

Het is vaak zo dat het probleem stamt uit eerdere relaties. Wat is bindingsangst? Eigenlijk is het niet meer dan een afweersysteem waarmee mensen proberen te voorkomen dat ze gekwetst worden. Vaak is de oorsprong hiervan terug te vinden in bijvoorbeeld een moeilijke familierelatie. Ook kan het zo zijn dat iemand als kind moeilijke ervaringen heeft gehad. Voorbeelden hiervan zijn misbruik of mishandeling. Dit laat allemaal sporen na. Daardoor kan het heel lastig zijn om ooit weer iemand te vertrouwen. Dit uit zich dan in de angst om zich te binden aan anderen. Ook wanneer die ander oprecht is.

Mannen en vrouwen

Vraag je aan willekeurig personen: wat is bindingsangst? dan zal vaak het antwoord zijn dat dit een angst is die bij mannen voorkomt. Toch is ook bij vrouwen vaak bindingsangst een serieuze factor. Daarnaast is het zo dat verlatingsangst en bindingsangst dezelfde oorsprong kennen. Vrouwen die dus met verlatingsangst kampen hebben eigenlijk dezelfde onderliggende problemen als mannen die met bindingsangst te maken hebben. Op die manier is het beter te begrijpen wat bindingsangst nu eigenlijk is en waar het vandaan komt. Dit maakt het beter om ermee om te gaan.

Doe iets aan je bindingsangst!

Nu je weet wat bindingsangst is, kun je voor jezelf vaststellen of je hier last van hebt. Is dit het geval? Dan is het tijd om stappen te ondernemen. Red je relatie en verlos jezelf van deze angst. Ontdek de unieke oplossing >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *