Bindingsangst bij mannen

Bindingsangst bij mannen zie je nog steeds vaker dan bij vrouwen. Biologisch gezien is dat goed te verklaren: de man is gemaakt om ‘zijn zaad te verspreiden’. Zich aan 1 persoon binden druist dus in feite tegen zijn aard in. Toch is niet alle hoop verloren: er zijn manieren om toch een betekenisvolle relatie te hebben met een man die zich niet lijkt te willen binden. Hoe herken en overwin je bindingsangst bij mannen?

Lees ook dit artikel over bindingsangst.

bindingsangst bij mannen

Bindingsangst bij mannen oplossen?

Bindingsangst bij mannen kan de relatie verwoesten. Gelukkig is er een oplossing! Deze unieke methode is internationaal heel succesvol en nu eindelijk in Nederland. Los je grote relatieprobleem op en begin vandaag! Ontdek de unieke methode >>

Bindingsangst bij mannen herkennen

Verschillende tekenen aan de wand kunnen voorspellen dat hij zich niet wil vastleggen in een diepgaande, betekenisvolle relatie. Mannen met bindingsangst herken je vaak door de volgende symptomen:

Zijn lijst met exen is lang

Een logisch gevolg van bindingsangst bij mannen is dat relaties uitgaan op het moment dat het serieus dreigt te worden. Dat betekent, dat er nogal wat exen in zijn leven zijn. Als hij openhartig verklaart meerdere exen te hebben uit korte relaties, is dit een moment om op te letten. Als het er slechts 3 of 4 zijn, is er weinig te vrezen. Komt het aantal boven de 10 uit, dan wordt het tijd om te kijken of er meer tekenen van bindingsangst zijn.

Je hebt nog nooit zijn vrienden of familie gezien

Misschien wel het duidelijkste teken van bindingsangst bij mannen is dat ze je buitensluiten uit hun leven. Er is altijd een smoes waarom hij je niet voorstelt aan zijn vrienden of familie, terwijl hij ze zelf regelmatig ziet. Voorstellen aan familie is vaak een behoorlijke stap. Dit maakt de relatie een stuk officiëler. Hetzelfde geldt voor vrienden. Als hij echt serieus is over zijn relatie met jou, mag je natuurlijk zijn vrienden leren kennen.

bindingsangst bij mannen

Hij is heel gesloten over zijn emoties

Wat voelt hij eigenlijk? En wat voelt hij voor jou? Heeft hij al eens gemeend gezegd dat hij van je houdt? De meeste mannen met bindingsangst doen er alles aan om dit onderwerp zo goed mogelijk te vermijden. Als hij het wel over gevoel heeft, is het vaak niet wat hem werkelijk dwarszit. Hij zal zich nooit werkelijk kwetsbaar opstellen en je emotioneel toelaten. Dat is te dichtbij en dat kan hij niet aan. De hints zijn vaak heel subtiel, maar als je goed oplet, zul je merken dat hij zich niet werkelijk blootgeeft.

Alles gaat zoals hij wil

Waarschijnlijk lees je dit en denk je: Dat is bij mij niet zo. Laatst mocht ik nog kiezen en deden we wat ik wilde. Maar was dat werkelijk zo? Ook in dit geval zijn de signalen vaak subtiel. Het lijkt alsof jij het voor het zeggen hebt, maar in feite word je een kant op geduwd. Het is misschien niet het meest opvallende of belangrijke, maar het is zeker een teken van bindingsangst bij mannen.

Je kunt niet op hem rekenen

Is hij er als jij je rot voelt? Staat hij direct voor je klaar of kun je niet terecht bij hem met je emoties. Bij alledaagse problemen (een lekke band, een dichte deur, een kapotte kraan) geeft hij evenmin thuis. Met andere woorden: hij komt graag opdraven als het (voor hem) leuk is, maar in mindere tijden kun je hert zelf oplossen.

bindingsangst bij mannen

Hij blijft nooit hangen na de seks

Bindingsangst bij mannen herken je in een vroeg stadium al. Dit is de allergrootste alarmbel als je net een nieuwe relatie hebt (of denkt te hebben). De seks is nog niet afgelopen, of hij staat zijn shirt alweer dicht te knopen. Er is altijd wat: vergadering, geen tandenborstel, noem maar op. En de keren dat hij wel blijft slapen, zijn de momenten dat het hem beter uitkomt. Misschien heeft hij ’s ochtends een afspraak in de buurt of is hij niet meer in staat om terug naar huis te rijden.

Alles is jouw schuld

Mannen met bindingsangst zullen hun partner altijd op een comfortabele afstand willen houden. Daarvoor hebben ze een complete trukendoos, waaronder het verleggen van de schuld. Een goed voorbeeld is het maken van afspraken. Het is bijna onmogelijk om iets te plannen dat jij leuk vindt. Als jullie dan toch iets gaan doen wat hij niet wil, is de kans groot dat hij afzegt. Hier zijn natuurlijk goede redenen voor te bedenken, maar als je een beetje nadenkt, kun je de echte redenen makkelijk scheiden van de smoesjes. Ga je hier echter op in, dan zal jij uiteindelijk als schuldige worden aangewezen: het is jouw schuld, want de afspraak was slecht gepland. Op die manier duwt hij je weer een beetje weg, en blijft de afstand tussen jou en hem comfortabel.

En?

Kon je eenvoudig (of na enig denkwerk) meerdere punten toepassen op jouw huidige vriend? Het is misschien moeilijk om toe te geven, maar daarmee heb je wel gelijk de eerste stap gezet. Nu gaan we kijken wat we eraan kunnen doen. Lees hieronder meer over oplossingen voor bindingsangst bij mannen.

bindingsangst bij mannen

Bindingsangst bij mannen: wat kun je eraan doen?

Goed nieuws: mannen met bindingsangst zijn te genezen. Het is dus geen verschijnsel wat nooit meer te genezen is. Voorwaarde is uiteraard wel, dat je er samen aan werkt. Als jij in je eentje aan een dood paard staat te trekken, komt het niet goed. Dan kun je beter de relatie stoppen.

Begin bij jezelf

Maar hij heeft toch bindingsangst? Klopt, maar zoek jij niet toevallig mannen uit die met dit probleem kampen? Als je een geschiedenis hebt van dit soort angstige types, misschien zoek je ze dan onbewust wel uit. Een man die emotioneel niet helemaal beschikbaar is, kun je namelijk goed op afstand houden. Als je zelf twijfelt of hij leuk genoeg is, of dat hij misschien niet opweegt tegen je vrijheid, dan kan het zijn dat jij misschien ook een vorm van relatieangst hebt. Werk er in dat geval ook aan.

Hoe neem je (zijn of jouw) bindingsangst weg?

Voor een volledige oplossing zul je wat dieper moeten gaan, maar om te beginnen kun je de volgende dingen toepassen:

  • Goede communicatie is in elke relatie belangrijk. Praat dus altijd goed met elkaar. Zo leer je elkaar alleen maar beter begrijpen en kom je dichter tot elkaar.
  • Denk na waar de bron ligt: ouders die een slechte relatie hadden, een nare relatie uit het verleden, onverwerkte emoties of trauma’s etc.
  • De angst kan ook voortkomen uit een vorm van perfectionisme. Heb jij (of heeft hij) moeite om te kiezen? Als je echt een relatie meer diepgang wilt geven, moet je soms de teugels laten vieren en je achterover laten vallen. Natuurlijk kan dit eindigen in verdriet, maar je kunt ook iets moois mislopen. Denk er altijd aan: je kunt beter spijt hebben van iets dat je wel hebt gedaan, dan iets dat je niet hebt gedaan.
  • Leg geen tijdsdruk op. Natuurlijk mag je de tijd nemen om te beslissen of dit is wat je wilt. Als het maar geen eindeloos uitstel wordt en als de tijd maar gebruikt wordt om erover na te denken.
  • Is de bindingsangst te hardnekkig? Overweeg dan een psycholoog in te schakelen. Toch zul je zien dat je er samen vaak uit kunt komen. Het is dan ook de moeite waard om (eventueel in combinatie met een goed zelfhulpboek) samen deze angst te overwinnen.

Bindingsangst bij mannen oplossen?

Bindingsangst bij mannen oplossen is mogelijk, zoals je hierboven las. Gebruik de nieuwe, unieke methode waarmee internationaal veel succes is geboekt. Los je grote relatieprobleem op en begin vandaag! Ontdek de unieke methode >>

Eén gedachte over “Bindingsangst bij mannen

  • 19 juni 2017 om 09:15
    Permalink

    Ik dacht dat hij niet echt van me hield tot ik dit las. Samen zijn we op zoek gegaan naar antwoorden. T is een lange tocht om hiervan te genezen maar t resultaat is t waard!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *