Omgaan met bindingsangst partner

Omgaan met de bindingsangst van je partner is allesbehalve eenvoudig. Jij wilt meer halen uit jullie relatie, maar degene met wie je dat wilt doen, blijft afstand houden. Wat kun je doen? In dit artikel de do’s en don’ts van het omgaan met de bindingsangst van je partner.

Heeft je partner bindingsangst? Check het in de checklist voor bindingsangst bij mannen.

omgaan met bindingsangst partner

Do: Praat Met Elkaar

Communicatie is de basis van alle oplossingen voor relatieproblemen, dus ook voor het omgaan met de bindingsangst van je partner. Praat met elkaar. Durf daarbij te zeggen wat je wilt en wat je dwars zit. Durf ook de vragen te stellen waarvan de antwoorden misschien pijnlijk zullen zijn. Als je niet uitspreekt wat je wilt en wat je denkt, kan je partner dit ook niet weten. Als je met elkaar praat, kijk dan uit voor beschuldigende taal. Probeer zo min mogelijk verwijten te maken en heb respect voor de ander.

Do: Wees Eerlijk

Dat je niet moet beschuldigen, wil niet zeggen dat je niet eerlijk hoeft te zijn. Sterker nog: wees altijd zo eerlijk mogelijk en eis van je partner dat hij of zij zo eerlijk mogelijk is. Draai er niet omheen, kom ter zake. Eis van je partner om ook ter zake te komen.

Do: Zoek Wat Erachter Zit

Als je de bindingsangst van je partner wilt aanpakken, is het zaak dat je erachter komt wat er achter deze angst schuilt. Waarom is je partner zo bang om zich te binden aan jou? Vaak zien we dat deze angst voortkomt uit een eerdere ervaring. Zo kan het zijn dat je partner een traumatische ervaring heeft gehad waar hij of zij moeilijk mee kan omgaan. De bindingsangst van je partner kan bijvoorbeeld voortkomen uit een vorige relatie die heel slecht was, of het opgroeien in een gezin dat veel problemen had.

Do: Vragen Om Duidelijkheid

Eerlijkheid en duidelijkheid liggen op 1 lijn. Voor absolute duidelijkheid is het soms nodig om iets aan te stippen dat je misschien liever negeert. Weet 1 ding: het is beter om nu door de pijn te gaan, dan iets te laten voortsudderen wat uiteindelijk nergens toe leidt.

Don’t: Denken Dat Het Wel Over Gaat

Bindingsangst is een geestelijk probleem. Net als andere geestelijke problemen, gaat dit niet weg door het te negeren. Je moet dit probleem aanpakken. Jij bent erbij gebaat en je partner is erbij gebaat. Ik snap dat het comfortabeler klinkt om de boel te laten voor wat het is en vooral geen confrontatie aan te gaan, maar geloof me: uiteindelijk zit je dan met nog meer pijn.

Don’t: Druk Op Je Partner Zetten

“Wil je met me verder, ja of nee? Ik wil het nu weten!” Of: “Als ik nu geen ring van je krijg, zoek ik iemand die me dat wel geeft!” Dit zijn zinnen die je niet tegen een partner met bindingsangst moet zeggen. Deze angst zorgt er namelijk voor, dat iemand irrationele dingen doet. Iemand met bindingsangst zal namelijk eerder de relatie beëindigen en iets goeds laten lopen, dan voor het antwoord kiezen dat jij wilt horen. Niet omdat je het niet waard bent, maar omdat de angst te groot is! Snap je nu waarom ik spreek van een geestelijk probleem?

Don’t: Dingen Forceren

Als jij een partner met bindingsangst hebt, is de kans groot dat je nog niet aan vrienden of familie bent voorgesteld. En dit terwijl jij waarschijnlijk al je hele omgeving hebt voorgesteld aan je partner! Hiermee omgaan is zeker niet makkelijk. Je zult vast wel eens de neiging hebben om te zeggen: “Vandaag ga ik mee naar je ouders, of je het nu wilt of niet!” Niets zal je partner sneller de deur uit doen rennen dan dat! Beter is het om dit aan te kaarten en te vragen waarom je niet wordt voorgesteld. Dwing je partner om eerlijk te zijn!

Do: Zoek Hulp Als Je Er Niet Uitkomt

Komen jij en je partner er niet uit? Heeft hij of zij nog steeds last van bindingsangst en kun je er niet meer mee omgaan? Zoek dan hulp van een professional. Dat klinkt misschien als een grote stap, maar het zal je uiteindelijk helpen. Het is mogelijk om over je bindingsangst heen te komen!

Do: Gebruik Deze Methode!

Voor het omgaan met de bindingsangst van je partner is een succesformule! Deze unieke methode is overgewaaid uit het buitenland, en helpt steeds meer stellen gelukkiger te zijn in hun relatie. Ook jouw partner kan hiermee eindelijk een normaal liefdesleven (met jou!) hebben. Begin vandaag nog!

Ontdek de unieke methode tegen bindingsangst >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *