Deze 10 feiten over de liefde kende je nog niet

De liefde is een onderwerp waar veel over geschreven en gezongen is. We weten allemaal hoe het voelt om verliefd te zijn en de meesten van ons weten helaas ook wat het is om liefdesverdriet te hebben. Maar wist jij deze 10 feiten over de liefde ook? Test je kennis!

feiten liefde

1. Je ‘ruikt’ symmetrisch

Symmetrische mensen (waar bij de ene kant van het gezicht gelijk is aan de andere) worden aantrekkelijker gevonden. Het is niet altijd even goed te zien met het blote oog. Dat hoeft ook niet, want je kunt ruiken of iemand symmetrisch is. Niet bewust natuurlijk, maar het brein reageert erop. Dit kwam uit een onderzoek waarbij vrouwen aan T-shirts van mannen moesten ruiken. De vruchtbare vrouwen verkozen de shirts van symmetrische mannen boven de andere.

2. ‘De ware’ bestaat niet

Vergeet de fabeltjes uit Hollywood-films. Er is geen ware! Sterker nog: hoe meer je op zoek gaat naar de ware, hoe groter de kans dat je alleen eindigt. Je stelt onrealistische eisen en die leiden ertoe dat niemand zal voldoen.

3. Jij liegt niet? Leugenaar!

Iedereen liegt (ja, jij ook!). Dat hoeft absoluut geen groot leugen te zijn, maar in een onderzoek bleek iedereen 1 à 2 leugens per dag te vertellen. In de liefde zul je dus ook wel eens tegen een leugentje aan lopen.

feiten liefde liegen

4. Liefde kan meer kapot maken dan roken

Okay, die titel is licht misleidend. Het niet krijgen van liefde is namelijk wat zeer slecht voor de gezondheid is. Wie een gebrek aan sociale contacten heeft, kan daardoor hartklachten ontwikkelen. Heb je al een hartaandoening? Dan heb je zonder sociaal leven dubbel kans om hieraan dood te gaan ten opzichte van iemand die wel liefde ontvangt. Hiermee is eenzaamheid schadelijker dan roken.

5. Liefde stilt pijn

Liefde activeert dat deel in je hoofd dat je ‘beloont’, dus een geluksstofje aanmaakt. In een onderzoek kregen mensen pijnprikkels toegediend en daarbij deden ze 3 dingen: een woordenspelletje, kijken naar knappe mensen en kijken naar hun geliefde. Als mensen keken naar hun geliefde, voelden ze de pijn het minst.

6. Homomannen gaan het meest vreemd

31 Procent van de mensen is wel eens ontrouw. Maar op het gebied van vreemdgaan is er 1 groep die het meest actief is: homomannen. Het zou ermee te maken kunnen hebben dat mannen van nature graag hun genen verspreiden en 2 mannen samen dus dubbel zoveel drang voelen om hun genen te verspreiden.

feiten liefde openingszin

7. De perfecte openingszin? Ze zijn allemaal nutteloos

Als man kun je beter openingszinnen overboord gooien. Je denkt misschien met een leuk grapje binnen te komen als je iets zegt in de trant van “Ben je moe? Je loopt al de hele tijd rondjes in mijn hoofd” of “Je vader is een dief, want hij heeft alle sterren gestolen en in je ogen gestopt”. In werkelijkheid lopen echter meer mannen een blauwtje als ze een openingszin gebruiken, dan wanneer ze een vrouw neutraal benaderen.

8. Ook bij baby’s maak je een eerste indruk

Altijd zenuwachtig om een eerste indruk te maken? Dan ben je dat vanaf nu ook bij baby’s. Ook baby’s zijn namelijk gericht op uiterlijk. Knappe gezichten winnen het van minder knappe gezichten. Iedereen is blijkbaar oppervlakkig…

9. Over baby’s gesproken: 2% is buitenechtelijk geboren

Verschillende onderzoeken geven verschillende resultaten. In de feiten over overspel las je al dat naar schatting 1 op de 10 Nederlanders buitenechtelijk is verwekt. Andere onderzoeken zijn iets behoudender, en stellen dat ongeveer 2% van de kinderen wereldwijd door vreemdgaan is verwekt.

feiten liefde spanning

10. Iemand versieren? Creëer spanning!

Niet voor niets is 1 van de stappen om je ex terug te krijgen door spannende dates te organiseren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat iemand die spanning voelt op het moment dat je hem of haar wilt versieren, denkt dat deze spanning door jou komt in plaats van door de omstandigheden. Dus wil je die leuke vrouw of man voor je winnen? Plan een date in een attractiepark of ga skydiven. Tip: check wel of de ander daarvoor in is, want anders ben je honderden euro’s kwijt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *