Gaat mijn vrouw vreemd?

Vraag jij je af of je vrouw vreemdgaat? Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar wanneer vrouwen meer geneigd zijn om ontrouw te zijn. Hieronder zie je 15 stellingen die voort zijn gekomen uit deze onderzoeken. Hoe meer stellingen kloppen bij jouw vrouw, hoe groter de kans is dat ze vreemdgaat.

gaat mijn vrouw vreemd

1 Ding wil ik vooraf duidelijk maken: ook al vind jij alle 15 stellingen kloppen, dan nog kan het zijn dat je vrouw niet het bed deelt met een ander. Uiteindelijk zul je het moeten uitvinden door haar te confronteren.

 1. Ze is niet tevreden over de relatie in zijn geheel: vaak zien we ontevredenheid over de relatie als een reden dat een vrouw naar een andere man gaat.
 2. Ze is een ‘adrenalinejunkie’: vrouwen die van spanning houden, zijn ook sneller geneigd de spanning van ander mannelijk gezelschap op te zoeken.
 3. Ze klaagt dat jij naar andere vrouwen kijkt: hoe positiever jij bent over het uiterlijk van andere vrouwen, hoe groter de kans dat je vrouw vreemdgaat.
 4. Ze had vreemdgaande ouders: vaak zie je dat kinderen gedragingen leren van hun ouders. Is jouw vrouw een kind van ouders die wel eens met een ander het bed in doken, dan is de kans groter dat zij dat ook doet.
 5. Ze houdt van een borrel: hoe meer alcohol ze drinkt, des te groter de kans is dat ze vreemdgaat.
 6. Ze is hoger opgeleid dan jij: in een relatie zagen onderzoekers dat het meestal degene met de hoogst genoten opleiding is die uiteindelijk een vreemd bed opzoekt.
 7. Ze gaat nooit naar de kerk: kerkgangers zijn volgens onderzoekers trouwer dan mensen die niet naar de kerk gaan. Logisch, want in de kerk krijg je vaak te horen hoe slecht het is om vreemd te gaan.
 8. Ze vindt dat ze onvoldoende aandacht en waardering ontvangt: ook dit is een bekende. Als je vrouw niet genoeg aandacht van je krijgt, is de kans groot dat ze die aandacht ergens anders gaat zoeken.
 9. Ze heeft bindingsangst: bindingsangst leidt ertoe dat mensen dingen gaan doen waarmee ze in feite hun relatie saboteren. Overspel is wat dat betreft een effectieve methode.
 10. Ze is onzeker in bed: wie onzeker is, zoekt vaak bevestiging. Als jouw vrouw onzeker is over haar prestaties in de slaapkamer, zal ze dus sneller geneigd zijn bevestiging bij een andere man te zoeken.
 11. Ze vermoedt dat jij vreemdgaat: dit klinkt misschien onlogisch, maar zo werkt het wel. Mocht jij het idee hebben dat zij vermoedt dat jij er een ander op nahoudt, dan is de kans groter dat zij het ook doet.
 12. Ze is narcistisch: iemand die narcistisch is, zal eerder vreemdgaan. Lees hier meer over hoe je jezelf kunt bevrijden van narcisme.
 13. Ze heeft een laag gevoel van eigenwaarde: een lage eigendunk geeft meer kans op ontrouw.
 14. Ze is bang dat je bij haar weggaat: het is tegenstrijdig, omdat juist dit ervoor kan zorgen dat je daadwerkelijk weggaat. Toch leidt deze verlatingsangst eerder tot het zoeken van een buitenechtelijke partner.
 15. Ze is manipulatief en bedriegt mensen: kan jouw vrouw mensen goed bedriegen en liegen om haar zin te krijgen en mensen voor haar karretje te spannen? Dan is de kans groter dat ze ook vreemdgaat. Gek genoeg is deze eigenschap bij mannen geen indicator voor ontrouw gedrag.

Ik vermoed dat ze vreemdgaat. Wat nu?

Zoals je hierboven al las, hoeft het niet zo te zijn dat je vrouw overspel pleegt. Zelfs niet als alle 15 stellingen bij haar kloppen. Lees meer in het artikel Ontrouw: Wat Nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *