Ex Terug Krijgen? Doe deze 10 dingen NIET!

Je ex terug krijgen is een proces dat je goed moet plannen. Daarbij moet je dingen doen die soms juist tegennatuurlijk lijken, maar uiteindelijk het meest effectief zijn. Wat je ook doet, trap vooral niet in deze 10 valkuilen. Dit zijn gedachten die je hebt, maar die de kans op het terug krijgen van je ex zullen bemoeilijken of zelfs helemaal verpesten! Lees daarom dit artikel goed door, want ik weet zeker dat je minstens 5 van deze gedachten hebt gehad! Zet deze gedachten uit je hoofd als jij je ex terug wilt krijgen!

ex terug krijgen

Wat moet je wel doen? Ontdek de unieke methode van Michelle van den Berghe >>

1. We hebben nog seks, dus ik kan mijn ex zo terug krijgen.

Seks met je ex is iets dat in veel artikelen wordt beschreven. Het is (op het moment zelf) ontzettend fijn. Het is vertrouwd, je kent elkaar goed. Ondertussen is het een van de gevaarlijkste dingen om te doen. Je ex gebruikt je namelijk alleen maar! Je bent niet meer dan een makkelijke prooi om zijn/haar behoefte aan seks en aandacht mee te bevredigen. Dit loopt maar op 1 manier af: je ex vindt op een dag iemand anders, en dan word je nog harder gekwetst. Stop dus met seks hebben als je ooit nog je ex terug wilt krijgen!

2. Als ik mijn ex genoeg aandacht geef, zal hij/zij zien wat hij/zij mist.

Stuur je hem of haar nog steeds berichtjes? Bellen jullie nog? Regel 1 om je ex terug te krijgen is: verbreek al het contact! Alleen als je het contact voor minimaal 4 weken verbreekt, bestaat er nog kans op een reünie. Stop dus met aandacht geven. Net als bij seks met je ex geldt: alles wat hij/zij makkelijk kan krijgen, is niet interessant.

3. We zijn nog vrienden. Van daaruit ga ik makkelijk mijn ex terug krijgen!

Het is zeker niet onmogelijk dat er een vriendschap groeit tussen 2 exen. Dit kan alleen niet direct na een relatie. Hiervoor is een afkoelperiode nodig waarin jullie allebei over je verdriet heen kunnen komen. De vriendschap die je nu aanhoudt, is een soort ontkenningsfase waarin jij hoopt dat jullie weer terug bij elkaar komen en je ex de makkelijke aandacht fijn vindt. Verbreek dus het contact en houd dit minimaal 4 weken vol!

4. Ik zorg gewoon dat ik mijn ex heel vaak ‘toevallig’ tegenkom.

In punt 1, 2 en 3 las je het al: laat je ex met rust als je hem/haar terug wilt krijgen! Deze periode heb je bovendien nodig voor jezelf om je verdriet een plekje te geven, de relatiebreuk te verwerken en je goed te gaan voelen als single. Klinkt dat eng? Het wordt even doorbijten, maar je komt er veel sterker uit. Om je een idee te geven: dit zijn de 5 fases van een gebroken hart. Om je te helpen, zijn hier nog wat tips tegen liefdesverdriet.

5. Mijn ex heeft me nodig. Als ik nu kom opdraven kan ik hem/haar makkelijk terug krijgen!

Al staat je ex in brand, er zijn genoeg anderen die hem/haar kunnen helpen! Je ex wil gewoon aandacht en die had hij/zij kunnen krijgen als het nog aan was geweest tussen jullie. Als je voor je ex blijft rennen, ga je hem/haar sowieso nooit terug krijgen. Laat je niks wijsmaken!

6. We moeten het gewoon uitpraten. Als mijn ex mijn kant van het verhaal hoort, komt het zo weer goed.

Het is heel begrijpelijk dat je graag jouw kant van het verhaal wilt vertellen, en alles wat niet volledig is uitgesproken wilt benoemen. Schrijf het op en bewaar het voor het moment dat jullie weer bij elkaar komen. Voor nu is het een slecht plan – tenzij je je ex niet terug wilt krijgen.

7. Ik verras mijn ex heel romantisch, dat gaat zeker werken!

Zelfs als je ex je altijd verweten heeft dat je niet romantisch genoeg was, ga je je ex niet terug krijgen door nu ineens iets romantisch te plannen. Nogmaals: je moet nu het contact verbreken met je ex en pas na die periode weer stappen ondernemen!

8. Alleen mijn ex kan mijn verdriet wegnemen

Je zit nog in een vroege fase van je liefdesverdriet. Je bent gewend aan je ex die je tranen droogt. Dit is het moment waarop je juist door moet bijten. Geloof mij, daar ga je alleen maar de vruchten van plukken! Je moet hier even doorheen. Als je nu als een wanhopig hoopje verdriet bij je ex aanklopt, krijg je je ex zeker niet terug.

9. Ik stuur hem een bericht dat ik zwanger ben!

Dit is van al deze valkuilen de ergste. Met een leugen je ex terug krijgen is het ergste wat je kunt doen. Zodra hij erachter komt dat je hebt gelogen, kun je hem definitief uitzwaaien. Dit is dus vooral een effectieve manier als je zeker weet dat je hem nog 1 keer en daarna nooit meer wilt zien.

10. Ik zal mijn ex eens flink de waarheid vertellen. Dan zal hij/zij eens luisteren en kunnen we opnieuw beginnen.

Je ex terug krijgen door boos op hem/haar te worden? Echt? Net als in punt 6: schrijf het op. Alleen in tegenstelling tot in punt 6, laat je dit NOOIT lezen aan je ex. Klinkt misschien gek, maar wat je op dit moment denkt en voelt, komt door emoties. Als die emoties gaan liggen, denk je er waarschijnlijk heel anders over.

Wat moet ik wel doen om mijn ex terug te krijgen?

Goede vraag: Begin eens met deze 10 tips om je ex terug te krijgen. Als je echt vastbesloten bent om je ex terug te krijgen, ontdek de unieke succesmethoden van relatietherapeute Michelle van den Berghe. Daarmee ligt je ex in no time terug in je armen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *