Ontrouw vergeven: ja of nee?

Ontrouw is toch wel een ontzettend lastig probleem. Hoe moet je ontrouw vergeven? Het heeft je immers zoveel pijn gedaan. Toch is het heel goed mogelijk om hier op een goede manier mee om te gaan. Het is dan vooral zaak dat je leert welke stappen je samen moet doorlopen om voorbij het ontstane probleem te komen. Het is vooral belangrijk dat je dit leert omdat ontrouw nu eenmaal onderdeel van de samenleving is. Het is eigenlijk ook gewoon zo dat iedereen er op enig moment een keer mee te maken krijgt. Hoe beter je hiermee om kunt gaan, hoe makkelijker het wordt.

ontrouw vergeven

Niet ontkennen

De belangrijkste stap wanneer je ontrouw vergeven wilt, is dat je uit de ontkenningsfase raakt. Dit geldt voor beide partners. Je kunt niet doen alsof het niet of nooit gebeurd is. Het komt er immers vaak op neer dat als jullie verder willen met elkaar, er geen andere keuze is dan het elkaar te vergeven. Dan moet natuurlijk wel eerst de ontrouw openbaar worden. Het is belangrijk om hierbij te begrijpen dat vreemdgaan niet per se iets is wat alleen jullie is overkomen. Er zijn heel veel mensen die hiermee te maken krijgen in hun leven. Veel meer dan je misschien zelfs denkt.

Praten helpt

Zoals in eigenlijk alle moeilijke situaties het geval is, is het ook in het geval van vreemdgaan zo. Praten helpt als je ontrouw vergeven wilt. Het is dus niet de bedoeling dat je elkaar gaat negeren nadat het vreemdgaan aan het licht is gekomen. Iedereen kan fouten maken en iedereen verdient een tweede kans. Een misstap hoeft niet direct het einde van een relatie te betekenen. Sterker, het kan zelfs het begin zijn van iets nieuws en beters. Zolang je het maar op de juiste manier aanpakt. Met elkaar in gesprek gaan, niet allen over de ontrouw, maar ook over de diepere problemen, helpt dan sterk.

Wees de sterkste

Ontrouw vergeven is geen teken van zwakte. Het is zelfs zo dat de sterkste juist goed is in vergeven. Dit bewijst immers maar weer eens hoeveel kracht je als mens hebt. Het is dus vooral voor het slachtoffer in de relatie belangrijk om goed in het hoofd te houden dat vergeven een kracht is. Hiermee kan je namelijk de balans in jullie liefdesleven op een goede manier herstellen. Laat je hier dan ook niet in beïnvloeden door mensen om je heen. Zij willen nog weleens het gevoel geven dat je niet sterk bent als je je partner vergeeft. Hier lees je meer over vreemdgaan, en: ga je na vreemdgaan een tijdje uit elkaar of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *