Beter omgaan met liefdesverdriet

Als veel mensen één ding graag zouden willen verbeteren aan zichzelf, dan is het wel het omgaan met liefdesverdriet. Dit is immers een ontzettend lastige kwestie. Bovendien wordt eigenlijk iedereen er wel eens of vaker mee geconfronteerd in zijn leven. Dit betekent dus ook dat het simpelweg een belangrijke vaardigheid is die je maar beter geleerd kunt hebben. Gelukkig zijn er daadwerkelijk een aantal dingen die je kunt doen. Zo kan je sneller de draad weer oppakken.

beter omgaan met liefdesverdriet

Beste manier van omgaan met liefdesverdriet?

Wie echt beter wil omgaan met liefdesverdriet, gebruikt de methode van Marco Honkoop. In mijn onderzoek naar een gelukkiger liefdesleven kwam ik deze unieke methode tegen. Ik raad hem aan iedereen aan die van zijn verdriet af wil komen!

Ontdek zijn unieke methode >>

Nooit gewend

Wat belangrijk is om voorop te stellen als het over omgaan met liefdesverdriet gaat, is dat je er nooit echt gewend aan zal raken. Je kunt je er dus een beetje tegen wapenen, maar je kunt het simpelweg niet zomaar even voorkomen. Nu je dit weet, weet je ook vanuit welke invalshoek je de emoties die je voelt kunt gaan bestrijden. In de eerste plaats moet je namelijk gewoon accepteren dat je nu eenmaal in deze situatie zit en dat je er nu uit gaat komen.

Op jezelf richten

Het is belangrijk om te begrijpen dat omgaan met liefdesverdriet niet om jouw ex-geliefde draait, maar om jezelf. Dit is dan ook het eerste waar je aan moet gaan werken. Probeer te beginnen met je gedachten van je ex af te wenden en denk aan dingen die voor jou belangrijk zijn. Dit zal in het begin heel lastig zijn. Door je echter steeds goed bewust te zijn van je gedachten kan je hier wel veel in sturen.

Een trucje

Om het omgaan met liefdesverdriet iets gemakkelijker te maken is het goed om een simpel trucje toe te passen. Je moet op zoek gaan naar iets in jouw leven waar je wel van kunt genieten. Dit kan van alles zijn. Als je iets gevonden hebt, dan ga je dat centraal stellen. Dit wordt nu jouw gelukkige gedachte. Die probeer je op te roepen iedere keer als jouw gedachte afdwaalt naar je ex. Zo maak je een begin met nieuw positivisme.

Lange weg

Wanneer je hebt leren omgaan met liefdesverdriet ben je pas aan het begin van een lange weg. Na het omgaan begint namelijk het opbouwen van een nieuw leven. Dit betekent dat er best veel kan gaan veranderen. Dit kan erg uitdagend zijn en is vaak ook wel enigszins spannend. Dat maakt het echter juist ook zo leuk om te doen. Veel mensen zijn je voorgegaan en het kan niet anders of het zal ook jou gaan lukken.

Lees meer over liefdesverdriet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *