Vreemdgaan vergeven

Een partner die vreemdgaat kan jou zeer veel pijn bezorgen. Je wordt immers flink gekwetst omdat jij zeer veel van de ander houdt. Aan de andere kant kan iedereen weleens een fout maken of een misstap begaan. Een keer vreemdgaan hoeft dan ook niet direct het einde van een mooie relatie te betekenen. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je vreemdgaan vergeven moet. Dit is immers een essentiƫle stap om samen door te kunnen gaan. Zonder vergeving zal de relatie immers nooit meer hetzelfde zijn.

vreemdgaan vergeven

Wees zeker van je zaak

Voor je besluit om het vreemdgaan te vergeven is het wel eerst belangrijk dat je er goed over nadenkt. Je moet echt zeker weten dat je bereid bent om de misstap die je partner begaan heeft kleiner is dan de waarde die de relatie nog voor jou heeft. Het is dus belangrijk dat je dus eerst goed nadenkt over de gehele situatie. Je gaat namelijk een flink moeilijke tijd tegemoet, dus je moet er wel echt zeker van zijn dat je dit wilt en kunt.

Rust bewaren

Vreemdgaan vergeven is niet heel erg gemakkelijk. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je eigen ego ook voor een deel opzij moet zetten. Dat doe je bijvoorbeeld door af te koelen en de rust te bewaren. Wanneer je de emoties te hoog op laat lopen, dan zal je alleen maar meer schade aanrichten. Zorg dus eerst dat de eerste woede en het eerste verdriet zakt en begin pas daarna met het werken aan een vernieuwde en verbeterde relatie met je partner. Dit geldt overigens voor beide partijen op dezelfde wijze.

Wees sterk

Het is gemakkelijk om hard te zijn voor jezelf. Vreemdgaan vergeven doe je echter niet door van jezelf het probleem te maken. Onthoud altijd goed dat jij misschien je slechtere kanten hebt, maar dat jij niet degene bent die is vreemdgegaan. Je moet er dus voor zorgen dat je gedurende het hele proces van vergeven sterk blijft. Door de situatie te blijven zien zoals hij is kan je namelijk tot echt vergeven komen. Dat betekent ook dat je je partner niet de kans kan geven om de schuld op jou af te schuiven. Jij bent niet degene die is vreemdgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *