Mijn ex heeft een ander! Wat nu?

Het gevoel dat je hart vertrapt wordt, de grond onder je voeten vandaan wordt getrokken en alles als een kaartenhuis in elkaar stort. Ook ik heb dit meegemaakt. Je ex heeft een ander. Is dit het einde? Goed nieuws: nee, dit is zeker niet het einde. Het kan zelfs positief zijn!

ex heeft een ander wat nu

Wat nu?

Laten we beginnen met de feiten: je ex heeft een ander gevonden die zij (of hij, maar voor het gemak noem ik je ex in dit artikel even ‘zij’) leuk vindt. Misschien voelt zij zich zelfs wel verliefd. Het lijkt alsof je ex verder van je verwijderd is dan ooit, nu een ander haar hart veroverd heeft. Er is een ander persoon tussen jullie in komen te staan. Maar hoeveel betekent deze nieuwe persoon voor jouw ex? Vandaar dat ik deze vraag niet direct kan beantwoorden. Eerst moeten we kijken naar hoe serieus de relatie met die ander is.

Verschillende scenario’s

Mensen komen vaker naar mij toe met de tekst ‘mijn ex heeft een ander’. Maar wat versta je onder ‘een ander’? Het is belangrijk om hier onderscheid in te maken, zodat je weet wat je kansen zijn en hoe je het moet aanpakken. Hieronder beschrijf ik de 3 meest voorkomende gevallen als mensen zeggen ‘mijn ex heeft een ander’.

1. Mijn ex heeft een ‘Rebound’-relatie

Is jullie relatie kort geleden uitgegaan? Dan is dit waarschijnlijk geen echte verliefdheid, maar een ‘rebound’. Deze nieuwe vlam vult een leegte op en dat voelt voor jouw ex als liefde. Het nadeel is: je ex heeft een ander. Het voordeel: wat zij samen hebben, komt niet in de buurt van wat jullie hadden. Het enige dat jouw ex op dit moment doet, is de leegte opvullen omdat ze jou mist.

ex heeft een ander wat nu

Kans dat het goed komt

Je las het al hierboven: je ex vult een leegte op. Waarschijnlijk staat zij nog helemaal niet open voor echte toenadering. Met andere woorden: ze laat wel iemand toe in haar buurt, maar niet echt in haar leven. Emotioneel is ze namelijk nog veel te veel bezig met jou. Dit maakt de kans dat het goed kan komen groot. Je moet dan alleen wel de juiste stappen volgen.

De aanpak

Beantwoord eerst een belangrijke vraag: wil je je ex nog echt terug? Je doel is om je ex terug te winnen, maar er is een nog veel groter doel. Het belangrijkste is namelijk dat jij een gelukkiger (liefdes)leven hebt. En als het goed is, en je echt van je ex houdt, gun je haar ook al het geluk van de wereld, ook al zou het zonder jou zijn. Weet dat je soms door de pijn heen moet om bij het geluk te komen. Als je er echt 100 procent zeker van bent dat je ex en jij gelukkiger zijn bij elkaar dan zonder elkaar, lees hier dan de 10 ex terug tips.

2. Mijn ex is losjes aan het daten

‘Losjes daten’ is een grijs gebied. De vraag is namelijk wat er achter dit daten schuilt. Er kunnen 3 redenen zijn waarom je ex losjes aan het daten is:

  1. Je ex date om jou te vergeten
  2. Je ex date om de markt te verkennen
  3. Je ex date om nieuwe liefde te vinden

ex heeft een ander wat nu

Kans dat het goed komt

In deze 3 bovenstaande gevallen is er nog weinig aan de hand. Je ex is immers aan het daten, maar echt serieus is het nog niet. Vooral in het eerste scenario (om jou te vergeten) is er nog hoop, aangezien het draait om jou. Met andere woorden: haar leven staat nog in het teken van jou. In de andere 2 gevallen begint ze al wat meer aan haar eigen leven. Ook dat hoeft geen probleem te zijn. Het belangrijkste is, dat je nu snel handelt.

De aanpak

Je moet in actie komen, maar zeker niet de verkeerde dingen doen! Als je ex om zich heen begint te kijken, is het zaak om haar niet verder van je af te duwen. Lees mijn ex terug artikelen en ontdek wat je kunt doen.

3. Mijn ex heeft een nieuwe liefde

Als jullie al wat langer uit elkaar zijn, kan het zo zijn dat je ex het hoofdstuk van jullie heeft afgesloten. Het is soms moeilijk in te schatten of het een ‘rebound’ of een echte liefde is. Laten we ervan uitgaan dat je weet dat het echte liefde is.

ex heeft een ander wat nu

Kans dat het goed komt

Ze zeggen wel eens: “Alles kan kapot.” Dat is ook zo. De vraag is alleen of je dat wilt. Ten eerste, zoals we hierboven al hadden besproken, wil je gelukkig zijn en wil je ook dat je ex gelukkig is. Dus als ze zonder jou gelukkig is, moet je haar dit gunnen. Als je haar dit niet gunt, verdient ze sowieso beter! Bekijk het ook eens van de andere kant. Stel, je hebt je ex en haar nieuwe liefde uit elkaar gedreven en haar weer veroverd, en het loopt op niets uit. Daardoor heeft ze misschien iets beters laten lopen (hoe hard dit ook overkomt). Dan ben je niet alleen voor de tweede keer je ex kwijt, je hebt haar leven ook nog eens slechter gemaakt. Wil je echt die persoon zijn?

De aanpak

In dit geval is de aanpak niet gericht op het terugwinnen van je ex, maar op het verwerken van je liefdesverdriet. Lees bijvoorbeeld eens deze liefdesverdriet tips en verwerk de pijn.

Conclusie

Er zijn heel veel verschillende vormen van ‘mijn ex heeft een ander’, ieder met hun eigen aanpak. Wat je vooral niet uit het oog moet verliezen als je hier iets aan wilt doen, is het uiteindelijke doel: een gelukkiger (liefdes)leven. Soms moet je daarvoor een zware beslissing nemen, en je ex loslaten. Je kunt beter alleen verdergaan, dan blijven hangen in een ongelukkige situatie.

Win je ex terug!

Ben je ervan overtuigd dat je ex bij jou hoort? Win je ex terug met de unieke methode van relatietherapeute Michelle van den Berghe. Ontdek haar methode hier >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *