Op deze dag gaat jouw geliefde vreemd

Nu denk je: Wat? Gaat mijn liefje vreemd?! Oké, de titel is misschien een beetje misleidend. Het zit zo: er is een onderzoek gedaan naar de dag waarop de kans het grootst is dat je geliefde vreemdgaat. Of hij/zij dat ook daadwerkelijk doet, is natuurlijk vraag 2. Welke dag het is? Dat lees je hieronder.

kans vreemdgaan

Het duurt nog even

Je hebt gelukkig nog even om je lief aan zijn verstand te peuteren dat hij niet moet vreemdgaan. Tenminste, dat is als je dit artikel leest op of rond de dag dat het geschreven is. Want op de dag van schrijven (21 april) gaat het nog even duren voordat deze onheilspellende dag weer aanbreekt. De dag waarop de meeste vreemdgangers met een ander de lakens delen, is namelijk de tweede maandag na de kerst. Voor het komende jaar is dat 8 januari.

Sombere dag

Hoe kom je aan dit bizarre feit? Datingsite Gleeden zocht het uit. Ook geeft de site verschillende redenen voor het feit dat de meeste mensen op deze dag ontrouw zijn. Zo is het toch al niet de meest vrolijke dag. Het wordt vroeg donker, het kwik komt met een beetje pech niet boven de 0 uit en je bankrekening heeft net een klap te verwerken gehad door de feestdagen. Juist dit uitwisselen van cadeaus en het doorbrengen van al die tijd samen kan voor ergernissen zorgen. Mensen zijn daardoor geneigd wat aandacht buiten de deur te zoeken. Niet voor niets ziet dit online datingplatform het aantal nieuwe aanmeldingen in januari met 320 procent toenemen.

Meer feitjes

De dag waarop het noodlot toeslaat is niet het enige dat Gleeden ontdekte. Zo zijn er nog meer factoren die de kans op een scheve schaats verhogen. Zo is de risicoleeftijd 39 jaar. Op die leeftijd is de kans het grootst dat iemand vreemdgaat. Een verklaring wordt er niet gegeven, maar zou het iets te maken hebben met de 40e verjaardag die voor de deur staat? Nog een risicofactor: als de vader van je partner vreemdging, is de kans groter dat je partner het ook doet.

Reden tot paniek?

Is het 8 januari en had je 39-jarige partner een ontrouwe vader? Natuurlijk is dit nog geen reden tot paniek. Dit zijn slechts statistische feitjes. De kans is nog steeds een stuk groter dat jouw partner gewoon trouw is. Zo niet, lees dan meer artikelen over vreemdgaan en hoe je hiermee om kunt gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *