Waarom gaan mensen vreemd?

Waarom gaan mensen vreemd? Wanneer je wordt geconfronteerd met een partner die het bed met een ander deelt, dan kan dit flink pijn doen. Je wilt dan weten hoe het zo ver heeft kunnen komen? Lag het aan jou? Of is het gewoon een drang in de partner is, die sterker is dan de partner zelf is. Het is goed te begrijpen dat je antwoorden zoekt. Mogelijk kan deze informatie je daarbij helpen. Al is het alleen al om ervoor te zorgen dat je de situatie wat beter gaat begrijpen.

waarom gaan mensen vreemd

Goed voor jezelf

Waarom gaan mensen vreemd? De belangrijkste reden is misschien wel het behouden of het opbouwen van zelfvertrouwen. Er zijn immers maar weinig zaken in het leven die je een betere oppepper geven dan een verovering. Dit is natuurlijk datgene wat wegvalt zodra je in een vaste relatie komt te zitten. Wil je hier iets aan doen, dan is vreemdgaan dus de enige oplossing. Zeker voor mannen is dit vaak een hele lastige afweging. Zelfvertrouwen en positieve gevoelens over jezelf zijn vaak sterkere redenen dan simpelweg lust. Dit wordt weleens onderschat als er naar de oorzaak wordt gezocht. Deze drang kan ook te ver gaan. In die gevallen neigt het naar narcisme.

Iets nieuws ontdekken

Hoe hard het misschien ook klinkt, maar eerlijk is eerlijk, na enige tijd in een relatie heb je alles weleens gezien. Waarom gaan mensen vreemd? Vaak precies om die reden. Het is soms gewoon fijn en leuk om eens iets nieuws te ontdekken en ervaren. Dit is bovendien volgens onderzoek diep in het DNA van vooral mannen verweven. Juist door veel bedpartners te vinden is de kans op overleven van onze genen een stuk groter. Dit is nog altijd niet anders. Hoeveel de mens intellectueel ook ontwikkeld is door de eeuwen heen.

Natuurlijk: seks

Ondanks alle mooie diepzinnige redenen die voor de vraag waarom mensen vreemd gaan kunnen worden aangedragen, is er natuurlijk ook nog gewoon een hele simpele reden. In veel gevallen gaat het ook echt gewoon om de seks. Zeker wanneer de behoefte niet of niet voldoende vervuld wordt, dan zullen mensen gaan zoeken naar plekken waar dit wel het geval is. Het gevolg hiervan is natuurlijk logisch, dat is namelijk vreemdgaan. Voor ongeveer één op de tien mensen zal dit het geval zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *