Kan iemand met bindingsangst van iemand houden?

Kan iemand met bindingsangst van iemand houden? Dat is een vraag die vooral de potentiële partners van personen met bindingsangst sterk kan bezighouden. Is het immers niet zo dat juist de bindingsangst een mooie relatie in de weg staat. Als daar toch eens iets aan te doen was. De vraag is dan echter natuurlijk wel of dit de moeite waard is. Als die persoon immers van niemand kan houden, dan is het verspilde moeite. De volgende zaken kunnen je daarom hierbij van dienst zijn. Zo weet je waar je aan toe bent.

Kan iemand met bindingsangst van iemand houden

De basis van bindingsangst

De vraag: kan iemand met bindingsangst van iemand houden is eigenlijk heel simpel te beantwoorden. Ja dat kan. Het zit alleen in de praktijk wel wat ingewikkelder in elkaar. Zo is het namelijk juist de bindingsangst die dit in de weg staat. De basis van bindingsangst is namelijk het diepe kwetsen van iemand door iemand waar ooit van gehouden werd. De associatie tussen houden van en kwetsen door is daardoor dus erg sterk. Houden van en bindingsangst kunnen daardoor als vanzelf niet naast elkaar bestaan. Het is dus zaak om hieraan te werken.

Werken aan het probleem

Kan iemand met bindingsangst van iemand houden? De enige weg hier naartoe is het werken aan het probleem. Dit is vooral voor de persoon met bindingsangst erg lastig. Die moet namelijk de confrontatie met de angsten aangaan. Dit is natuurlijk erg eng. Er zal veel gepraat moeten worden en het is belangrijk dat jij als partner volledig openstaat om hier naar te luisteren. Het opbouwen van een band zal namelijk veel meer werk vergen dan bij andere mensen het geval zou zijn. Wees hier dus op voorbereid als je begint.

Het eindresultaat

Wanneer je je bezighoudt met de vraag: kan iemand met bindingsangst van iemand houden, houd je dan vooral bezig met het eindresultaat. Wanneer je namelijk eerlijk bent, dan is de iemand met bindingsangst jouw potentiële partner en ben jij de iemand waarvan gehouden moet worden. Als dit jouw doel is, dan is het natuurlijk geen enkel probleem om het hele proces van het helen van de pijn te doorlopen. Dit is immers de enige manier om te bereiken waar je zo van droomt. In dat opzicht is het dus maar een klein offer. Wil je er wat aan doen? Lees dan hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *