Kenmerken bindingsangst

Bindingsangst wordt vooral als een mannenkwaal gezien. Dit komt omdat het bij mannen het meest prominent naar voren komt. Dat neemt echter niet weg dat niet iedereen weet welke kenmerken bindingsangst allemaal heeft. Hoe beter je hiervan op de hoogte bent, hoe beter dit eigenlijk is. Zo kan je er snel bij zijn en mogelijk iets eraan doen. Het is namelijk zeker wel mogelijk om iets aan de problemen te doen, mits hier op de juiste manier mee wordt omgegaan. De belangrijkste kenmerken van bindingsangst vind je hier.

bindingsangst kenmerken

Verandering in gedrag

Wanneer je je verdiept in welke kenmerken bindingsangst kunnen blootleggen, dan kom je er al snel achter dat vooral verandering in gedrag een prominente is. Het gaat dan bijvoorbeeld om ontwijkend gedrag zodra het idee van een relatie aan de orde komt. Wanneer dan ook nog eens blijkt dat het vreemde gedrag verder lastig te verklaren is, dan kan je al snel de rekensom maken. Je merkt dit bijvoorbeeld ook goed aan een man wanneer hij voortdurend een muur om zich optrekt wanneer hij in kwetsbare situaties komt.

Een negatieve kijk

Ook andere kenmerken van bindingsangst zijn prominenter aanwezig dan je soms door hebt. Heeft je partner bijvoorbeeld voortdurend kritiek op de relaties van anderen, dan is dit een signaal dat het misschien meer om eigen problemen met relaties gaat. Ook een negatieve kijk op het aangaan en onderhouden van relaties in het algemeen kan heel veelzeggend zijn. Negatief tegen relaties aankijken komt vaak voort uit het feit dat de partner zelf ooit flink emotionele klappen heeft opgelopen in een band die voor hem of haar belangrijk was.

Afstand bewaren

Andere kenmerken van bindingsangst die je kunt opmerken hebben te maken met de afstand die er tussen jullie beide blijft bestaan. Wanneer je bijvoorbeeld vaak het gevoel krijgt te veeleisend te zijn. Een ander voorbeeld is dat de keuze tussen zijn vrienden en jou eigenlijk altijd in het voordeel van de vrienden uitvalt. Wanneer je met deze, of de voorgaande kenmerken van bindingsangst, te maken hebt, dan is het tijd om actie te ondernemen. Het beste wat je dan vaak kunt doen is een professional erbij halen. Lees ook meer artikelen over bindingsangst.

Hoe stop je de kenmerken van bindingsangst?

Herken je jezelf in de kenmerken van bindingsangst? Dan is het nu tijd om er iets aan te doen! Gelukkig is er een unieke, beproefde methode die je snel en effectief van je angst af kan helpen. Ontdek hier de unieke methode >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *