Verlatingsangst symptomen herkennen

Waar denk je aan bij verlatingsangst? Waarschijnlijk denk je dan aan een stereotiep beeld van een hysterisch vrouw die zich letterlijk vastklampt aan een man. Toch zijn verlatingsangst symptomen vaak heel anders in werkelijkheid dan je eigenlijk dacht. Om die reden is het dus ook goed om te weten waaraan je deze problemen kunt herkennen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je er al in een vroegtijdig stadium bij kunt zijn en een flinke lading grote problemen kan voorkomen. Je moet dan op de volgende verlatingsangst symptomen letten.

verlatingsangst symptomen herkennen

Alleen zijn

Eén van de meest herkenbare verlatingsangst symptomen is waarschijnlijk toch wel het onvermogen om alleen te kunnen zijn. Je kunt dit heel letterlijk nemen. Het is namelijk zo dat volwassenen die aan verlatingsangst leiden altijd bang zijn om alleen te zijn en zaken zelf te moeten doen. Dit kan je dus ook al bij hele kleine dingen herkennen. Wanneer jullie in het begin van een relatie veel samen doen en je bij kleine dingetjes al om veel steun wordt gevraagd, dan kan dit al heel veelzeggend zijn. Let hier dus goed op.

Te grote zorgen

Als het over verlatingsangst symptomen gaat die goed te herkennen zijn, dan gaat het niet zo snel over de extreme zorgen die een partner over je kan maken. Denk er maar eens over na. Heb je een partner die bij elke stap die je doet angst heeft dat jou iets overkomt? Dan kan het best weleens zo zijn dat de zorgen niet om jou, maar om de partner zelf gaan. Wanneer jij iets hebt zal de partner er immers deels of geheel alleen voor komen te staan. Dat is natuurlijk het grote schrikbeeld van iemand met verlatingsangst. Zo kunnen verlatingsangst symptomen dus ook totaal het omgekeerde lijken.

Kinderlijk gedrag

Verlatingsangst symptomen worden vaak afgedaan als kinderlijk gedrag. Uit onderzoeken is namelijk ook naar voren gekomen dat de aandoening zich op latere leeftijd steeds meer manifesteert. Bij veel mensen zet deze pas in na het dertigste levensjaar. Daarom lijkt het ook heel kinderlijk te zijn. De symptomen komen echter voort uit ervaringen die veel eerder in het leven zijn opgedaan. Hier is dus ook een goede verklaring voor de gedragingen in te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *