Vreemdgaan herkennen: 3 tips

Vreemdgaan kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen. Het kan dus ook in iedere relatie aan de orde zijn. Dit kan natuurlijk niet goed blijven gaan. Hoe voorzichtig je partner ook is, er zijn altijd tekens waaraan je een affaire kunt aflezen. Het is dus goed om te weten wat die signalen dan zijn. Aan de hand daarvan kan ook jij vreemdgaan herkennen. Zo kan je dus tijdig ingrijpen. Dit kan bijvoorbeeld erg belangrijk zijn als je jullie relatie nog wilt redden. Hoe eerder je het doorkrijgt, hoe meer je er immers nog aan kunt doen. Let daarom op het volgende.

vreemdgaan herkennen

Afgeleid zijn

Lijkt het alsof je partner tegenwoordig sneller is afgeleid? Bijvoorbeeld omdat hij of zij steeds vaker op de smartphone kijkt dan vroeger, of omdat de laptop ineens veel aantrekkelijker is geworden. Dit kan een signaal zijn. Zeker ook wanneer de telefoon of de laptop snel wordt weggestopt wanneer jij eraan komt. De berichtjes en mailtjes die erop staan mag jij immers blijkbaar niet lezen. Dit betekent niet direct dat er vreemdgaan in het spel is, maar het is wel een goed signaal om eens wat verder onderzoek te doen. Dan ga je letten op andere signalen die iets kunnen verraden.

Fact checken

Nu wordt het tijd om te gaan fact checken. Luister eens iets aandachtiger naar de verhalen van je partner. Klopt alles wel wat er gezegd wordt. Zitten er geen tegenstrijdigheden in? Wanneer verhalen niet met elkaar kloppen, dan kan je er bijna met zekerheid wel van uitgaan dat er iets meer speelt. Vraag ook eens subtiel na of de partner wel bij die vrienden of vriendinnen was tijdens het vorige uitje. Is dit niet het geval, dan is ook dat wel een duidelijk signaal waaraan je vreemdgaan herkennen kan. Hoe meer je dit soort leugens tegenkomt, hoe sterker je vermoedens zullen worden.

Eigen gevoel

Tot slot is er nog je eigen gevoel. Dit is misschien wel de beste raadgever. Merk je dat je relatie niet meer hetzelfde is als hij ooit was, dan is het belangrijk dat je voor jezelf achterhaalt wat er anders is dan voorheen. Wordt er niet meer naar je geluisterd? Praten jullie niet echt meer met elkaar? Heb je daardoor het gevoel dat er geen ruimte meer is voor quality time samen? Dan kunnen dit allemaal signalen zijn dat er meer speelt. Je kunt er misschien niet direct door vreemdgaan herkennen, maar het kan je wel helpen om actie te ondernemen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *