Buitenechtelijke affaire: wat je moet weten

Een buitenechtelijke affaire komt vaker voor dan we eigenlijk zouden willen in de samenleving. Het kan daardoor eigenlijk iedereen gebeuren. Je bent getrouwd maar wordt toch verliefd op een ander. Of je partner blijkt al heel lang een andere relatie achter jouw rug om te hebben. Dit is natuurlijk erg vervelend en kan veel verdriet voor alle partijen met zich meebrengen. Het is daarom dus ook goed om het één en ander over deze situaties te verduidelijken. Zo kan je misschien net iets beter met je verdriet omgaan en kan je het allemaal net iets beter een plek geven.

buitenechtelijke affaire

De redenen

Wat zijn nu eigenlijk de redenen waarom iemand een buitenechtelijke affaire begint? Dit kan flink verschillen. Vaak is spanning een belangrijke factor. De spanning die jij en je partner eerst in jullie relatie hadden is verdwenen. Wanneer dan een nieuwe persoon in het spel komt bij één van beide, dan kan de spanning ineens weer helemaal terug zijn. Dit heeft een grote aantrekkingskracht en voor je het weet zit je midden in een relatie buiten je huwelijk om. Daarnaast kan de wens om meer aandacht te krijgen een belangrijke rol spelen. Langzaam maar zeker krijg je immers een steeds drukker gezinsleven en de aandacht die partners voor elkaar hebben wordt dan minder. Is deze neiging abnormaal groot, dan kan de persoon in kwestie een narcist zijn.

Trouw zijn

In het werkwoord trouwen zit trouw al opgesloten. Wat trouw zijn echter daadwerkelijk is, kan voor iedereen verschillend zijn. Daarom kan het effect van een buitenechtelijke affaire op een huwelijk ook bij iedereen anders zijn. Zo kan het soms zelfs een positief effect hebben. Je partner komt er al snel achter dat seks en spanning niet in verhouding staat tot wat je krijgt wanneer je met elkaar in het huwelijk treedt en je partner er altijd voor jou is. Het is dus ook belangrijk dat je dit goed meeneemt wanneer de affaire aan het licht komt.

Een oplossing

Wanneer een buitenechtelijke affaire aan het licht komt ontstaan de problemen pas echt. Dan moet namelijk de vraag worden beantwoord hoeveel jullie huwelijk jullie beide waard is. Dit is een moeilijke kwestie. Toch is het lang niet altijd zo dat een relatie buiten het huwelijk om ook direct het einde van jullie als paar hoeft te zijn. Uiteindelijk zullen jullie moeten uitpraten wat er mis is gegaan. Er zijn immers altijd redenen aan te wijzen. Pas wel op dat je niet direct te toegefelijk wordt. Dat er redenen voor de affaire zijn betekent niet dat alles daarmee ook maar geoorloofd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *