Vreemdgaan voorkomen

Denk je er regelmatig over na om eens te kijken wat er allemaal nog meer in de wereld is? Twijfel je over je partner, maar ben je niet zeker? Dat kan. Desondanks is het geen slecht idee om in ieder geval te zorgen dat je het zo onaantrekkelijk als mogelijk maakt om vreemd te gaan. Daarvoor begin je vooral bij jezelf. Dat doe je door de volgende stappen te zetten. Zo ben je alvast op de goede weg om vreemdgaan te voorkomen.

vreemdgaan voorkomen

1. Stel grenzen

Vreemdgaan voorkomen begint altijd bij het stellen van grenzen. Wat vind jij kunnen en waar ben je absoluut niet blij mee? Wanneer je dit weet, dan wordt het ook wat makkelijker om te bepalen wanneer je tot actie over moet gaan en wanneer je gewoon je rust kunt bewaren. Dit is voor iedereen natuurlijk een andere grens, daarom is het goed om hier duidelijk in te zijn.

2. Blijf weg uit verleidelijke situaties

Wanneer je weet waar je zwakke plekken liggen, dan is het dus ook niet heel erg moeilijk om jezelf hiertegen te beschermen. Bijvoorbeeld door uit verleidelijke situaties te blijven. Weet je dat je remmen los gaan als je te veel drinkt? Ga dan niet op stapt met die vriend die eindeloos rondjes blijft geven.

3. Zoek steun

Wil je echt vreemdgaan voorkomen? Dan is het belangrijk dat je jezelf niet afsluit. Wanneer je weet dat je in lastige situaties terecht kan komen waarin je mensen zoals je partner kan kwetsen, zorg dan dat er een vangnet is. Bijvoorbeeld door altijd met vrienden samen op stap te gaan als je de deur uitgaat. Dit kan veel leed voorkomen.

4. Reflecteer

Plaats jezelf ook eens in de omgekeerde situatie. Als jouw partner nu eens in een verleidelijke situatie kwam, wat zou jij daar dan van vinden? Zou je er blij mee zijn of zou het je erg veel pijn doen? Wanneer je in staat bent om je deze vraag te stellen, dan ben op de goede weg om vreemdgaan te voorkomen.

Kon je het vreemdgaan niet voorkomen? Lees hier meer

Niet iedereen kan vreemdgaan voorkomen. Ben jij ontrouw geweest en wil je weten wat je nu moet doen? Vraag je je bijvoorbeeld af of je na vreemdgaan een tijdje uit elkaar moet? Lees meer over vreemdgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *