Liefdesverdriet verwerken

Liefdesverdriet verwerken doe je zo!

Liefdesverdriet verwerken is niet altijd even makkelijk. Het hangt van jezelf af, maar ook van de relatie (hoe lang, hoe heftig) en de break up af. Al eerder gaf ik liefdesverdriet tips voor als je je verdrietig voelt. Maar hoe doorloop je stappen om liefdesverdriet echt te verwerken?

liefdesverdriet verwerken

Een gebroken hart heelt in 5 fases, zoals je misschien al gelezen hebt. Daar zul je doorheen moeten. Met deze stappen kun je hier beter doorheen.

1. Afkicken zonder genade

Onderzoeken zien verband tussen liefdesverdriet en het afkicken van een cocaïneverslaving. Dat het verwerken dus op afkicken kan lijken, is niet zo gek. Onthoud hierbij: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Juist de gedachte aan je ex zal je pijn doen (letterlijk, zo blijkt uit onderzoek). Vermijd dus alles wat je aan je ex herinnert. Berg alle foto’s op, wis alle contactgegevens (tip: schrijf ze ergens op) en haal alle knuffels, frutsels, plaatjes etc. weg. Stop alles in een doos of meerdere dozen en berg alles op uit het zicht. Verbreek alle contact en bezoek vooral geen plekken waar jullie samen kwamen.

liefdesverdriet verwerken

2. Schrijf alles op wat goed is aan single zijn

Mis je je ex? Pak een blocnote en een pen. Elke keer als je je slecht voelt over de break up, schrijf je op wat er allemaal goed is aan single zijn. Als je dit een paar dagen doet, ga je je sneller beter voelen. Dit is geen grap! Het is zelfs wetenschappelijk bewezen.

3. Blijf voor jezelf zorgen!

Het klinkt zo aantrekkelijk: lekker op de bank of in bed blijven hangen, zak chips erbij, jankfilms op tv… Op die manier zal je liefdesverdriet verwerken lang duren. Eet goed, drink niet teveel alcohol (met name als je niet helemaal emotioneel stabiel bent). Voedsel als banaan, bruine rijst, noten en kwark is niet alleen gezond, maar bevat ook nog eens stofjes waar je gelukkiger van wordt.

4. Ga naar buiten

Ook in mijn andere tips gaf ik dit al aan: liefdesverdriet verwerken moet je niet alleen doen. Ga leuke dingen doen. Zoek vriend(inn)en op en ga gezellig uit. Hierdoor maak je stoffen aan in je hersenen waardoor je je beter gaat voelen.

liefdesverdriet verwerken

5. Sporten helpt

Hoewel de onderzoeken hiernaar verschillen van mening, is het goed om te sporten. Er wordt door sommige onderzoekers beweert dat sporten zelfs helpt tegen een depressie. Of dat waar is of niet, goed voor je lichaam zorgen is een must in deze periode!

6. Nieuwe omgeving, nieuwe jij!

Je hebt alles al opgeruimd wat je aan je ex doet denken. Althans, dat denk je. Je omgeving zit namelijk vol met onbewuste triggers die de gedachte aan je ex weer doen opkomen. Het ideale moment om je omgeving een make-over te geven! Een likje verf of gewoon de kamer opnieuw indelen kan al wonderen doen. Over make-overs gesproken: gun jezelf ook een nieuwe look!

7. Zoek een one-night-stand, scharrel of rebound-liefde

Seks of een nieuwe liefde helpt je de oude vergeten. Althans, dat zeggen onderzoekers. Of het de meest gezonde reactie is vlak na een break up, laat ik even in het midden.

8. Gebruik de kracht van verbeelding

Een deel van je liefdesverdriet komt voort uit de gedachte dat het nooit meer over gaat. Je denkt dat je je voor eeuwig zo rot zult voelen. Dit is natuurlijk onzin! Dit verdriet gaat over. Wil je je liefdesverdriet verwerken, beeld je dan in hoe je leven is als de pijn voorbij is. Wat voor leuke dingen ga je doen? Misschien ga je wel een nieuwe liefde ontmoeten… Kortom, gebruik de kracht van verbeelding!

9. Toch je soulmate? Win je ex terug!

Soms gaat het verdriet niet over. Waarom? Hij/zij was je soulmate, degene met wie je oud wilde worden! Geen nood: je kunt je ex terugwinnen. Ontdek de unieke methode van mijn gewaardeerde collega Michelle van den Berghe. Met deze “Win Hem/Haar Terug” methode heeft ze al vele prijzen in de wacht gesleept. Ontdek de methode nu >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *