Goede relatie

Goede relatie? Volg deze 25 essentiële tips!

Voor een goede relatie moet je hard werken, zo wordt vaak gezegd. Maar hard werken levert niets op als je niet weet wat je moet doen. Lees daarom mijn 25 essentiële tips voor een goede relatie!

goede relatie

Liefde, lust en seks

 1. Doe altijd je best om onvoorwaardelijk van je partner te houden. Dat betekent ook de fouten van je partner accepteren.
 2. Seks is belangrijk. Vrij regelmatig met elkaar, maar maak er geen verplichting of geplande afspraak van. Dat haalt de romantiek eruit. Houd de variatie erin, durf spontane dingen te doen.
 3. Blijf met elkaar daten, ook als jullie al jaren bij elkaar zijn. Zo blijft de vonk overspringen tussen jullie.
 4. Doe je best om er goed uit te zien voor elkaar. Zorg goed voor jezelf en blijf in vorm.
 5. Vier speciale dagen. De jaarlijkse viering van jullie relatie is bijvoorbeeld een mooie manier om nieuwe herinneringen samen te maken en oude op te halen.
 6. Hoe moeilijk en pijnlijk ook, je partner kan soms iemand anders leuk vinden. Jij kunt dit ook meemaken, dus waarom je partner niet? Zolang je weet wie er uiteindelijk het belangrijkst is en zolang je partner de grenzen van de relatie respecteert, is er niets aan de hand.
 7. Doe gek! Stoeien, flauwe grapjes en andere kinderachtige dingen kunnen hartstikke leuk zijn en jullie allebei plezier geven.
 8. Laat je liefde spontaan blijken, ook als er geen aanleiding voor is. Een spontane verrassing is de leukste!

Ruzies, aandachtspunten en moeilijke momenten

 1. Bekijk belangrijke kwesties ook van je partners kant, ook al staan jullie recht tegenover elkaar.
 2. Los ruzies snel op, zelfs als je er even niet aan moet denken je partner te knuffelen. Let op: zorg dat er geen nare gevoelens achterblijven, dus praat het uit!
 3. Neem elkaar nooit voor vanzelfsprekend. Zodra je de waarde van iemand niet meer inziet, kunnen relatieproblemen als vreemdgaan en ruzies ontstaan.
 4. Een leugentje om bestwil is niet erg, zolang het geen gevolgen heeft voor je relatie. Denk bijvoorbeeld aan een klein leugentje om zijn/haar zelfvertrouwen op te peppen.
 5. Opbouwende kritiek moet je altijd kunnen geven en ontvangen, zolang deze echt is bedoeld om te groeien.
 6. Je partner moet altijd bij je terecht kunnen in zware tijden. Als je er bent in de slechte tijden, verdien je de liefde van je partner in de goede tijden.
 7. Ruzie alleen achter gesloten deuren, maar wees niet bang om je liefde voor elkaar te tonen in het openbaar (houd het wel netjes).
 8. Geef elkaar complimentjes, zelfs als het af en toe geforceerd moet gebeuren. Toon je waardering en wees dankbaar.
 9. Zeg en doe nooit iets met de bedoeling je partner voor schut te zetten. Dit soort dingen, hoe klein ook, kan blijven hangen en de relatie uiteindelijk verwoesten.
 10. Leer te vergeven zonder wroeging. Vergeven is niet makkelijk, maar is de belangrijkste eigenschap om een relatie stabiel te houden.
 11. Boos of gefrustreerd? Spreek nooit slecht over je partner tegen anderen, zelfs als anderen je ertoe verleiden.

Groeien

 1. Blijf communiceren. Zo kun je altijd samen verder groeien in plaats van uit elkaar groeien. Communicatie is het fundament van een goede relatie.
 2. Geef elkaar de ruimte om te groeien en beter te worden, ook al betekent dat soms dat je enige tijd zonder elkaar moet doorbrengen. Je mag nooit de ander remmen in zijn of haar groei!
 3. Respecteer je partner 100%.
 4. Vertrouw je eigen intuïtie en je partner en stel dit vertrouwen altijd boven de mening van anderen.
 5. Quality time blijft belangrijk, ook als je al langer bij elkaar bent. Er is geen betere manier om meer samen te groeien.

Tot slot

 1. Doe wat jullie allebei gelukkig maakt. Wat maakt andere stellen gelukkig? Leer van anderen en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *