Rebound relatie: dit moet je weten

Het overkomt velen. Je denkt dat je een hele leuke nieuwe vlam hebt ontmoet. Jullie hebben veel plezier samen en alles gaat voor de wind. Jij denkt dat je de liefde van je leven gevonden hebt. De ander blijkt er echter heel anders in te staan. Die gebruikte jou alleen maar om zich weer beter te voelen na een gebroken hart. Of anders gezegd, je was beland in een rebound relatie. Dit is natuurlijk erg vervelend. Hoe weet je of je met een rebound relatie te maken hebt?

rebound relatie

Rebound relatie herkennen

De reden waarom mensen een rebound relatie aangaan is omdat het een vrij simpele manier is om de pijn van het liefdesverdriet wat te verzachten. Al is dit vaak natuurlijk maar een tijdelijk oplossing. Door zich vol overgave op een nieuwe vlam te storten is het gemakkelijker om de oude liefde naar de achtergrond te verdringen. De pijn hoeft dan schijnbaar niet verwerkt te worden. Wie dus iemand ontmoet die heel snel en direct werkt bij het opbouwen van een nieuwe relatie kan hier dus vraagtekens bij zetten.

Heeft je ex een rebound relatie?

Als je ex een rebound relatie heeft, maar jij wilt weer bij elkaar komen, dan kan ik je helpen. Lees mijn artikel “Mijn ex heeft een ander, maar ik wil haar terug“.

Het gevaar van een rebound relatie

Als jij met een persoon in een rebound relatie zit, schuilt er voor jou net zo goed een gevaar in. Jij kan namelijk sterk gekwetst worden door deze situatie. Toch is er een manier waarop je in ieder geval in de gaten kunt houden of je met een rebound relatie te maken hebt. Je kunt jezelf namelijk altijd afvragen of jullie wel zo goed bij elkaar gaan passen op de lange termijn. Een belangrijk kenmerk van een dergelijke relatie is namelijk dat het vaak om mensen gaat die helemaal niet zoveel gemeen hebben.

Een stap terug doen

Wanneer je de situatie zoals hier omschreven herkent, dan is de kans flink groot dat je in een rebound relatie terecht bent gekomen. Ook al lijkt het nu geweldig, het is toch belangrijk dat je een stap terug gaat doen. Het is namelijk verstandig om je nieuwe liefde te helpen. Dat doe je niet door te helpen de oude liefde te verdringen, maar juist door te helpen de oude liefde te verwerken. Het is dus van groot belang dat je hem of haar de ruimte geeft om dit te doen. Lees bijvoorbeeld eens deze tips voor liefdesverdriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *