Symptomen van vreemdgaan: herken ze op tijd!

Is jullie relatie niet meer zoals hij was? Dat hoeft niet erg te zijn, elke relatie ontwikkelt zich en je blijft niet eeuwig in de staat van verliefdheid hangen. Heb je het idee dat je niet meer de nummer één van je partner bent? Dan is dat een groter probleem. De kans bestaat dan dat er ook echt een ander in het spel is. Het is dan belangrijk dat je de symptomen van vreemdgaan leert herkennen. Dit geeft je de mogelijkheden om tijdig in te grijpen en jullie relatie te redden of te beëindigen.

symptomen vreemdgaan

Vreemd gedrag

In de eerste plaats zijn goed herkenbare symptomen van vreemdgaan te herkennen in vreemd gedrag. Denk er bijvoorbeeld eens over na of je partner vaker fysiek afwezig is dan voorheen. Zijn er ineens meer vergaderingen, of wordt er vaker iets gedronken met vrienden waar jij niet bij bent? Dan kan dit een signaal zijn. Denk ook aan telefoontjes die jij niet mag horen. Loopt je partner steeds de kamer uit of worden de gesprekken snel afgebroken als je erbij komt? Dan kan dit een van de symptomen van vreemdgaan zijn.

Beeld van jou

Een andere reeks aan symptomen van vreemdgaan hebben met de houding ten opzichte van de partner te maken. Wordt er bijvoorbeeld vaker aan je gevraagd wanneer je niet thuis bent? Dan kan dit een sterk signaal zijn. Ook kan het zijn dat er vaker kritiek op je wordt geuit. Je partner heeft in zulke gevallen in ieder geval een minder goed gevoel bij jou dan voorheen en het is dan dus ook goed mogelijk dat vreemdgaan een onderdeel hiervan is. Dit kan dus ook een alarmbel doen rinkelen bij jou.

Nog veel meer

Er zijn nog veel meer herkenbare symptomen van vreemdgaan. Zo kan je partner bijvoorbeeld een andere houding krijgen ten opzichte van bepaald gedrag van anderen. Je partner kan ook ineens veel meer aandacht aan uiterlijk en persoonlijke hygiëne gaan besteden. Daarnaast is er natuurlijk ook het achterdochtige gedrag, denk aan het snel dichtklappen van laptops als je binnenkomt. Al deze zaken kunnen ergens op wijzen. Wat wel belangrijk is, is dat je de zaak goed uit moet zoeken om zeker te zijn.

Gaat je partner vreemd?

Je kunt lang niet altijd vreemdgaan voorkomen, maar je kunt je relatie wel herstellen. Het kost veel moeite en tijd, maar het kan. Lees hier meer over vreemdgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *