Hoe gaan mannen om met een relatiebreuk?

Dat er flink wat verschillen tussen mannen en vrouwen zitten is geen geheim. Maar hoe gaan mannen om met een relatiebreuk? Het is immers publiek geheim dat mannen hier flink anders mee aan de slag gaan dan vrouwen. Dit komt bijvoorbeeld omdat mannen veel meer last hebben op de lange termijn. Een verbroken relatie gaat bij de heren immers nooit helemaal over. Hoe dit precies tot uiting komt is echter bij niet heel veel mensen bekend. Er zijn een aantal kenmerken te herkennen.

Hoe gaan mannen om met een relatiebreuk

In het hoofd

Het grote verschil zit hem in de manier waarop het einde van de relatie in het hoofd wordt verwerkt. De vraag hoe gaan mannen om met een relatiebreuk komt dus vooral neer op pijn die langer duurt. Hoewel vrouwen volgens onderzoek veel meer echte pijn voelen, is het voor mannen veel moeilijker om de wond te laten helen. Vrouwen hebben het vermogen om op enig moment een streep onder de relatie te zetten, mannen zullen dit in veel gevallen nooit kunnen. De pijn blijft zelfs aanwezig lang nadat er een nieuwe liefde is.

Binding

Mannen kijken anders naar de binding met vrouwen. De vraag hoe gaan mannen om met een relatiebreuk heeft dus ook te maken met hoe mannen biologisch geprogrammeerd zijn. Ze beseffen vaak pas achteraf wat ze eigenlijk hadden met de relatie. Daarom komt na enige tijd naar boven dat ze dit kwijt zijn. Het besef dat er een hele nieuwe verovering moet worden gedaan en alles opnieuw moet worden opgebouwd raakt hen het hardst. Dat zorgt voor de langdurige pijn. Hier komen mannen maar lastig voorbij.

Losgaan

Een kenmerk hiervan is dat mannen nog meer dan vrouwen alle remmen losgooien na een breuk. Hoe gaan mannen om met een relatiebreuk? Door zelfdestructief gedrag te vertonen! Dit geldt vooral voor jonge mannen. Wanneer ze iets ouder worden, dan zullen ze ook iets milder worden in hun reactie. Dat neemt niet weg dat radicale veranderingen in hun gedrag niet vreemd zijn. Denk bijvoorbeeld aan veel uitgaan en drinken en weinig aandacht voor zaken als werk of studie. Dit kan dan een flink probleem vormen op dat moment.

Zware relatiebreuk?

Mannen gaan anderĀ  om met een relatiebreuk dan vrouwen, maar beiden kunnen er kapot van zijn. Zoek je hulp bij je liefdesverdriet? Mijn collega en gerenommeerd coach Marco Honkoop heeft een fantastische methode ontwikkeld die jou kan helpen er weer bovenop te komen.

Ontdek de unieke methode >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *