Hoe lang duurt de verwerking van vreemdgaan?

Een partner die vreemdgaat kan je flink kwetsen. Dit ben je natuurlijk niet zomaar vergeten. Je moet echter wel ooit ook weer door. Daarom is het logisch dat mensen die hiermee te maken krijgen de vraag stellen: hoe lang duurt de verwerking van vreemdgaan? Soms lijkt het immers alsof er geen einde aan komt. Dit kan flink wat problemen opleveren omdat het doorwerkt in allerlei facetten van je leven. Het is daarom belangrijk dat je een aantal zaken weet die je hierbij kunnen helpen. Zo wordt het misschien allemaal net iets dragelijker waardoor je net iets beter kunt blijven functioneren.

Hoe lang duurt verwerking vreemdgaan

Geen vaste tijd

In de eerste plaats is het belangrijk dat de vraag hoe lang duurt de verwerking van vreemdgaan niet met een pasklaar antwoord voor iedereen te beantwoorden is. Dit hangt immers van veel factoren af en is daarom voor iedereen verschillend. Er staat geen vaste tijd voor. Het gaat er vooral om dat het vertrouwen tussen de beide partners weer wordt hersteld. Dit is namelijk de reden waarom je gekwetst bent. Het vertrouwen wat je had werd beschadigd. Het kan dus helpen om bijvoorbeeld therapie te volgen of samen dingen te doen die kunnen helpen bij het herstel. Zo kan de verwerking van vreemdgaan al minder lang duren.

Einde van de relatie

Door de schade die het vreemdgaan kan aanbrengen, kan het ook zo zijn dat de relatie nooit meer wordt zoals hij was. Het is soms immers best mogelijk dat je te sterk gekwetst bent en er nooit meer helemaal overheen komt. In dat geval is het beter om een andere relatie aan te gaan en een punt achter deze relatie te zetten. Wanneer je je na enige tijd afvraag hoe lang de verwerking van vreemd gaan nog duurt, dan kan het best zijn dat het voor jou niet meer goedkomt. Het is dan een moeilijke beslissing, maar wel één die je leven beter maakt.

Dus: hoe lang duurt de verwerking van vreemdgaan?

Je ziet het al: er is geen vast antwoord hoe lang de verwerking van vreemdgaan duurt. Dit is voor iedereen anders. Wel is het zo, dat er manieren zijn om deze verwerking te verbeteren. Daardoor gaat het misschien niet zozeer sneller, maar kom je er wel sterker uit. Lees meer artikelen hierover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *