Hoe ontstaat bindingsangst?

De angst om een relatie aan te gaan maakt veel beginnende liefdes kapot. Daar wil je natuurlijk zelf niet mee geconfronteerd worden. De vraag die je jezelf moet stellen is dus: hoe ontstaat bindingsangst? Als je dit namelijk weet, dan kan je ervoor zorgen dat jouw partner eraan kan werken. Dit kan natuurlijk nog meer van pas komen als je zelf met bindingsangst te maken hebt. Er is immers natuurlijk altijd een oorzaak te vinden van de problemen. Die hoeft bovendien helemaal niet bij jezelf te liggen.

hoe ontstaat bindingsangst

Verschillende redenen, zelfde uitwerking

Het is belangrijk om te weten dat er niet één sluitend antwoord is op de vraag hoe ontstaat bindingsangst. Het is namelijk zo dat er verschillende oorzaken zijn die dezelfde uitwerking kunnen hebben. Wel hebben deze oorzaken allerlei overeenkomsten. Dit maakt het iets makkelijker om te herkennen waar het probleem zou kunnen zitten. Een goed voorbeeld van een overeenkomst is dat het altijd met het manipuleren van gevoelens te maken heeft. Wanneer iemand hier in het verleden mee geconfronteerd is, dan kan dat flinke gevolgen hebben.

Voorbeelden

Je moet je niet alleen afvragen: hoe ontstaat bindingsangst, maar ook: door wie ontstaat het? Er zijn namelijk altijd andere personen bij betrokken. Dit zijn de mensen die je kwetsen door met je gevoelens te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een hele slechte partner in een vorige relatie. Iemand die extreem claimgedrag vertoont is hier een voorbeeld van. Wanneer je in slechte relaties hebt gezeten, dan is het goed voor te stellen dat je geen nieuwe poging met iemand anders durft te doen. Dit geldt ook voor mensen die fysiek of geestelijk mishandeld zijn.

Andere betrokkenen

Overigens hoeven slechte relaties niet de enige oorzaak te zijn. Ook banden met andere mensen waarbij gevoelens komen kijken kunnen een rol spelen. Het antwoord op de vraag hoe ontstaat bindingsangst kan dus ook bijvoorbeeld zijn: door een slechte band met een vader of moeder. Of door emoties rondom een verlies op jonge leeftijd die nooit verwerkt zijn. Denk aan een opa of oma die plotseling overleed. Dit kan allemaal van invloed zijn op de manier waarop iemand naar het aangaan van relaties kijkt en waarom iemand afhaakt.

Hoe ontstaat bindingsangst? Hoe kom je ervan af!

Je weet nu hoe bindingsangst ontstaat, maar nu is het tijd om de angst aan te pakken. Hoe? Zorg voor een gelukkiger liefdesleven en pak de angst voorgoed aan met deze unieke methode >>

Kijk hier voor meer tips en informatie over bindingsangst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *