Waarom vrouwen vreemdgaan? Check dit onderzoek

Vreemdgaan wordt normaal gesproken vooral als iets wat mannen doen bestempeld. Dat ook veel vrouwen vreemdgaan blijkt uit onderzoek. Uit verschillende wetenschappelijke tests is namelijk gebleken dat meer dan een derde, tot bijna de helft, van alle vrouwen in Nederland weleens vreemdgaat of is vreemdgegaan. Hier zit natuurlijk meer achter. Vrouwen gaan immers net als mannen natuurlijk niet zomaar met een ander naar bed. Wat die redenen zijn is al regelmatig goed onderzocht. Dit kunnen ze zijn.

waarom vrouwen vreemdgaan

Vreemdgaan uit wraak

Veel meer dan mannen willen vrouwen vreemdgaan uit wraak. Dat is vaak de uitkomst van een onderzoek wanneer dit hiernaar gedaan wordt. Als antwoord op een man die vreemd is gegaan doet de vrouw hetzelfde terug om haar partner dezelfde pijn te laten voelen. Of dit ook echt op die manier werkt valt vaak te betwijfelen, maar dat neemt niet weg dat het voor veel dames als de juiste manier van handelen voelt. Voor veel vrouwen is dit ook een manier om te uiten dat zij de controle kunnen bewaren.

Vreemdgaan als uitvlucht

Stel dat je in een hele slechte relatie zit, hoe kom je daar dan uit? Voor veel vrouwen is vreemdgaan volgens onderzoek een goede methode om dit voor elkaar te krijgen. Zij krijgen het niet voor elkaar om de relatie zelf te beƫindigen, maar hopen dat door met een ander naar bed te gaan de relatie voor de partner niet langer houdbaar is. Die maakt er dan een einde aan waardoor de vrouw uiteindelijk uit de slechte relatie kan klimmen. Na wraak is dit in onderzoeken de meest genoemde reden.

Vreemdgaan voor de spanning

Tot slot is er ook nog een overeenkomst waarom mannen en vrouwen vreemdgaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het zoeken van spanning een belangrijke rol speelt in het hebben van seks met iemand anders dan de eigen partner, ook al zit je midden in een relatie. Deze reden wordt ook bij mannen vaak genoemd, maar voor vrouwen is het eveneens een manier om uit de dagelijkse sleur die een relatie na enige tijd met zich meebrengt te ontsnappen. Spanning is immers een belangrijk onderdeel van het leven.
Lees meer over vreemdgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.