Vinden slimme vrouwen moeilijker de liefde?

Ben jij die eeuwige single die ondanks al haar kwaliteiten maar geen man aan de haak slaat? Volgens een nieuw onderzoek is het onder steeds meer vrouwen gebruikelijk om hun eitjes in te vriezen, omdat ze geen partner kunnen vinden die hun opleidingsniveau evenaart.

slimme vrouwen liefde

Bevroren eitjes

Deze conclusie werd bereikt door Yale University, die 150 vrouwen uit Amerika en Israël hun eitjes liet invriezen bij verschillende klinieken. Van de 90 procent die dit deed omdat ze niet getrouwd waren, had 81 procent een universitaire opleiding. Het probleem? Er zijn te weinig hoogopgeleide mannen om te voorzien in de behoeftes van hoogopgeleide vrouwen. Het onderzoek geeft ook aan de ideeën rondom vruchtbaarheid aan het verschuiven zijn. Het stereotype van de egoïstische carrièrevrouw die haar wens voor kinderen negeert of op een lager pitje zet, bestaat bijna niet meer. Toch blijft hoogopgeleid zijn voor vrouwen, zelfs in de feministische wereld van nu, blijkbaar nog steeds lastig.

Eigenschappen van slimme vrouwen

Slimme vrouwen beschikken over een aantal eigenschappen die, hoe waardevol ze in het dagelijks leven en tijdens hun werk ook zijn, ze ook kunnen hinderen in het vinden van de liefde. Zo zijn ze vaak erg analytisch aangelegd, waardoor ze iedere man tegenover hen onder een vergrootglas bestuderen en een duidelijk beeld hebben van de perfecte partner. Ze weten ook dat het beter is om alleen te zijn dan bij de verkeerde persoon, waardoor ze minder tijd verspillen, maar soms ook minder openstaan voor iemand die ze kan verrassen. Slimme vrouwen zijn zich ervan bewust dat relaties vaak uitgaan. Zonder hierdoor cynisch te worden, zorgt dit er wel voor dat ze hele kleine stapjes nemen en moeite hebben om zich helemaal aan iemand te binden. Slimme mensen zijn daarnaast niet alleen intimiderend voor mensen met een minder hoog IQ, ze hebben dit effect ook op andere intelligente mensen. Hierdoor kunnen deze zich soms oncomfortabel voelen door de gedachte dat jij het in sommige opzichten beter doet dan hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *