Fases liefdesverdriet man

De fases van liefdesverdriet bij een man zijn niet zo vaak belicht als dezelfde fases bij vrouwen dat wel zijn. Dit betekent echter niet dat ze er niet zijn. Sterker nog, ze zijn bijna te vergelijken met die van vrouwen, alleen is het zo dat mannen zich anders uiten in de verschillende fases. Wanneer je dus weet wat je kan verwachten, dan weet je dus ook hoe het komt dat je bepaalde dingen doet die je normaal gesproken nooit zou doen. Dat kan natuurlijk erg belangrijk zijn voor een snel herstel.

fases liefdesverdriet man

Het pijnlijke begin

De eerste twee fases van liefdesverdriet bij een man zijn eigenlijk het pijnlijkst. Je ontkent dat het gebeurd is en wanneer het voor het eerst een beetje tot je doordringt gooi je alle remmen los. Zo wil je eigenlijk gewoon doen alsof het allemaal niet waar is. Je relatie, waar je zoveel in gestopt had, is niet ten einde gekomen in jouw hoofd en al die energie moet ergens heen. Zolang het maar niet naar het verwerken van de situatie gaat, tenminste, zo kijk je er dan tegenaan. Deze fases zijn het lastigst. Hierna wordt het een stuk beter.

Terug op aarde

Wanneer je de zware eerste twee fases hebt doorlopen, dan zal je merken dat je langzaam weer tot jezelf komt. De derde fase brengt je terug op aarde en de vierde fase laat je zelfs weer naar de toekomst kijken. Je merkt dat er meer is in het leven en daar ga je je ook naar gedragen. De pijn om de verbroken relatie voel je zeker nog wel, maar je ontdekt wel dat dit niet betekent dat er verder geen goed en leuk leven mogelijk is waarin je allerlei andere mensen en gebeurtenissen kunt toelaten. Je bent aan het herstellen.

De cirkel rond

Wanneer je in de laatste fase terechtkomt, dan is de cirkel bijna rond. Je komt namelijk tot de conclusie dat het allemaal wel goed zal komen met je. Je hebt geaccepteerd hoe de situatie nu eenmaal is en je hebt er ook vrede mee dat je bent wie je bent. Dat is een goede basis om op voort te borduren. Je zal al snel merken dat het allemaal bij lange na niet zo erg is als je dacht toen je net uit de relatie die je had kwam. De donkere wolken boven je hoofd zijn opgelost zonder dat er regen is gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *