Belangrijke ontdekkingen over de eerste indruk

Het is inmiddels geen geheim meer dat de eerste indruk ontzettend belangrijk is. Dit geldt in allerlei sociale situaties. Misschien geldt het zelfs wel het meeste in de liefde. Dit kan dus ook erg nadelig voor je werken als je om wat voor reden dan ook geen goede eerste indruk maakt. Toch is de reactie die uit een eerste indruk voortkomt volledig natuurlijk. Dit is onlangs naar voren gekomen als het resultaat van een onderzoek. Het is zelfs zo dat dit al op hele jonge leeftijd ontwikkeld wordt bij mensen, zo blijkt uit de resultaten.

eerste indruk

De allereerste indruk

De ontwikkeling van de manier waarop we met een eerste indruk omgaan begint al bij de allereerste indruk. Een baby begint namelijk direct met het verzamelen van indrukken van de mensen om hem heen. Hoe beter die indrukken zijn, hoe meer het kind dit zal ontwikkelen in zijn verdere leven. Kinderen die al jong betere reacties geven op mensen zullen eerder zijn geconfronteerd met mensen die zij aantrekkelijk vonden. Dit heeft een positief effect. Om dit vast te stellen zijn tijdens het onderzoek tests gedaan met baby’s die minder dan 24 uur oud waren. Die indrukken blijven een leven lang gelden.

Bij volwassenen

Deze wetenschap helpt de volwassen mens ook verder. Het is immers bewezen dat het zorgen voor een goed verzorgd uiterlijk al heel veel profijt kan bieden in allerlei sociale situaties. Door te zorgen dat je een aantal te voorkomen problemen aanpakt kan je leven een hele andere wending nemen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van je kapsel, gebit en nagels. Denk ook aan het zorgen voor een frisse geur om je heen. Ook geur is namelijk een belangrijk onderdeel van de eerste indruk. Het hoeft niet veel tijd te kosten om deze zaken te verzorgen. Zo kan je veel invloed op situaties uitoefenen.

Afknappers

Hoe je eerste indruk ook is, zorg dat de persoon op wie je indruk wilt maken niet op je afknapt. Wie waar op afknapt is heel verschillend, maar er is wel bekend wat de grootste 10 afknappers zijn onder Nederlandse singles. Grappig is dat waarop men afknapt nogal verschilt tussen mannen en vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *