Wat gebeurt er als de verliefdheid over is?

Het is natuurlijk al lang en breed uitgemeten. Liefde en verliefdheid zijn niet hetzelfde. Hierin schuilt dan ook een flink gevaar. Want wat als je nu voorbij je eerste verliefdheid bent? Wat gebeurt er dan? Een simpel antwoord daarop is niet te geven. Wel is het mogelijk om je drie mogelijke uitkomsten voor te schotelen. In grote lijnen gaat elke relatie namelijk na de eerste verliefdheid één van deze drie kanten op.

als de verliefdheid over is

1. Einde verhaal

Het klinkt misschien raar, maar het overgrote deel van de verliefdheden loopt op niets uit. Hij of zij blijkt namelijk na die eerste fase helemaal niet zo leuk als het leek. Bijvoorbeeld omdat hij helemaal niet zo hard zijn best voor je doet. Of omdat zij toch best wel doorsnee blijkt te zijn. Er is dan maar één uitweg en dat is een einde maken aan de kortstondige relatie. Dit klinkt misschien hard, maar je kunt je tijd dus wel gewoon beter besteden.

2. Lang en gelukkig

Na de verliefdheid blijkt alles nog steeds even leuk en spannend. Je hebt duidelijk degene gevonden die je het liefst de rest van je leven bij je houdt. Dat is dan ook precies wat je gaat doen. Vanaf hier begin je met de echte opbouw van jullie relatie. Als je het goed aanpakt kan die tientallen jaren blijven voorbestaan. Op een dag komen jullie dan in de krant als het oudste getrouwde paar van jullie gemeente.

3. Lang en niet zo gelukkig

Helaas is er ook nog een vervelende middenweg. Wanneer jullie toen jullie nog verliefd waren direct allerlei grote beslissingen hebben genomen, dan zijn jullie levens behoorlijk met elkaar verbonden geraakt. En nu jullie er geen heil meer in zien, komen jullie dus niet zo gemakkelijk van elkaar af. Dat gaat dus best wel even duren en zal zeker niet de gelukkigste tijd van je leven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *