Gaan vrouwen meer vreemd dan mannen?

De vraag die iedereen altijd bezighoudt is: gaan vrouwen meer vreemd dan mannen? Dit is ook niet vreemd, want gevoelsmatig lijkt dit immers zo te zijn. Het is daarom dus belangrijk om eens te kijken naar de cijfers die uit onderzoeken naar voren komen. Is het gevoel ook te koppelen aan de werkelijkheid. Of is het slechts een hardnekkige mythe die helemaal niet blijkt te kloppen? Wat is met andere woorden de echte gedachte achter het ontstaan van deze ideeën?

gaan vrouwen vaker vreemd dan mannen

De cijfers

Gaan vrouwen vaker vreemd dan mannen? Wie naar de cijfers kijkt kan niet anders dan volmondig ‘ja’ zeggen. Regelmatig verschijnen er onderzoeken waarin het verschil tussen mannen en vrouwen op het gebied van vreemdgaan wordt onderzocht. In vrijwel alle gevallen komen er nadelige antwoorden voor vrouwen uit. In sommige gevallen is het aantal gevallen bij de dames tot wel vijftig procent hoger dan bij mannen. Hieruit blijkt dus dat de ideeën die bestaan niet zomaar leven onder de mannen.

De verklaring

De cijfers zijn dus duidelijk. Wanneer gevraagd wordt: gaan vrouwen vaker vreemd dan mannen? dan is het antwoord bevestigend. De verklaring is misschien niet leuk voor mannen, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Voor veel vrouwen is de belangrijkste motivatie om vreemd te gaan te vinden in het feit dat zij zich simpelweg vervelen. Zij zijn op zoek naar nieuwe spanning en die hopen zij te vinden door seks te vinden buiten de eigen relatie. Dit is de belangrijkste drijfveer.

Aandacht

Een andere reden waarom de vraag gaan vrouwen vaker vreemd dan mannen met een bevestigend antwoord kan worden beantwoord is de hang naar aandacht. Uit veel onderzoeken blijkt simpelweg dat vrouwen voortdurend op zoek willen naar aandacht omdat zij deze aandacht simpelweg fijn vinden. Vreemdgaan is een manier om deze aandacht ook nadat een vaste relatie is aangegaan toch te kunnen krijgen. Flirten kan nog weleens uit de hand lopen wordt dan ook vaak gezegd. Vrouwen vinden de problemen die hieruit voortkomen wel vervelend voor alle partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *