Vreemdgaan: welke redenen zijn er?

Voor vreemdgaan zijn altijd redenen aan te voeren, maar welke redenen zijn er eigenlijk? Het is immers niet zo dat het altijd om dezelfde situaties gaat. De mensen die vreemdgaan zijn heel verschillend, het komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en het is van alle tijden. Daarom is het goed om hier wat meer inzicht in te krijgen. Mogelijk kan je dit ook preventief gebruiken door tijdig je partner bij te staan wanneer de relatie wat moeilijker wordt.

vreemdgaan redenen

Het zit van binnen

De meeste mensen voeren voor vreemdgaan redenen die dicht bij zichzelf liggen aan. Ze zijn niet gelukkig en zoeken dus naar iets anders. Het zoeken naar seks of liefde op een andere plek dan bij de eigen partner is dan vaak het eerste wat ze kunnen bedenken. De prikkel van een nieuwe liefde of een nieuwe scharrel laat ze, in ieder geval tijdelijk, even beter voelen. Daardoor kan de onvrede die gevoeld wordt even naar de achtergrond worden verdrongen. Voor de meeste mensen is dit de belangrijkste reden.

Het ligt aan de omgeving

Wanneer voor vreemdgaan naar redenen wordt gezocht, dan kom je ook vaak problemen buiten de persoon die vreemdgaat tegen. Wanneer de partner niet lekker in zijn of haar vel zit, dan straalt dit ook af op jouw geluk. Waardoor het vaak zo is dat naar spanning, avontuur, of gewoon een goed gevoel wordt gezocht op een andere plek dan in de eigen relatie. Wanneer dit dus het geval is, dan zal je ook goed en kritisch naar jezelf moeten durven kijken. Zo kan je er mogelijk iets aan doen.

Oude genen

Het klinkt misschien wat ver gezocht, maar wanneer je voor vreemdgaan naar redenen gaat zoeken, dan kan je ook een hele klassieke reden tegenkomen. Het zit ook gewoon in de oude genen van de mens. Er zijn maar heel weinig dieren op de wereld monogaam. Dat is niet voor niets. De mens was ooit ook niet monogaam omdat dat niet de natuurlijke staat is. In sommige gevallen kunnen deze genen de overhand krijgen en voelt vreemdgaan als de juiste manier.

Steeds vaker: narcisme

Van steeds mee relaties waarbij de partner vreemdgaat, wordt als reden gegeven dat de vreemdgaande partner narcistische trekken heeft. Als dit zo is, is dit niet makkelijk te herstellen. Wil je hier meer over weten? Lees er alles over (en over de oplossing) in de 30 Dagen Narcismevrij Challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *