Tips tegen verlatingsangst

Tips tegen verlatingsangst kunnen je helpen bij het eindelijk realiseren van een duurzame relatie. Deze angst kan immers veel kwaad doen, zonder dat je dit eigenlijk echt wilt. Het is daarom belangrijk om te weten waar je aan moet werken om beter voor de dag te komen. Je kunt de tips op jezelf toepassen, maar ook op de partner die met verlatingsangst te maken heeft. Pas wel op, het is geen gemakkelijk traject, dus je zal hard moeten werken.

Tip 1: Wees eerlijk

De belangrijkste tip om mee te beginnen is dat verlatingsangst daadwerkelijk bestaat. Andere tips tegen verlatingsangst zullen dus niet werken wanneer je niet eerst eerlijk tegen jezelf kan zijn. Het is bijvoorbeeld nergens voor nodig om het kleiner te maken dn het is. Het is een groot probleem en het verdient dus ook een grote aanpak. Pas wanneer je dit durft te stellen, kan je echt stappen gaan maken met betrekking tot het oplossen van de problemen waar je mee te maken hebt.

Tip 2: Betrek je partner erbij

Wat je niet altijd zal tegenkomen tussen de tips tegen verlatingsangst, is het belang van je partner hierbij. Het is daarom ook heel belangrijk je partner er al snel bij te betrekken. Leg goed uit wat er aan de hand is. Houd het daarbij zo simpel mogelijk. Kom niet met lastige diepzinnig analyses. De reden waarom je dit doet is omdat je partner dan zelf heen conclusies hoeft te trekken, die waarschijnlijk toch niet kloppen. Zo voorkom je veel onnodige ellende.

Tip 3: Neem de tijd

Wanneer je aan je problemen gaat werken, neem er dan de tijd voor. Dit is misschien wel de belangrijkste van alle tips tegen verlatingsangst. Je kunt niet verwachten dat je van de ene op de andere dag helemaal vrij van de angst bent. Ga hier dus ook niet van uit. Neem er de tijd voor en zet iedere keer een klein stapje voorwaarts. Zo zal je uiteindelijk je doel bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *